[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
髮質勁硬,一長少少就成個爆炸頭咁,而且額頭好似就係個"轉"個位,留陰會飛起晒,而家長期keep住子彈頭,每三星期剪一次,想換成熟少少既髮型,除左剷青重有咩髮型岩我?
之前從未染過髮,而家係全黑
想染深紅係咪要岀街比人搞定自己去買寧買野整都得

我不嬲唔主張自己搞 咁同dmk妹要搵毒L埋單有咩分別
想問風筒好同差係咪會影響髮質?
因為一吹完頭就睇落好乾,但隔一陣/訓醒又唔同咗

我用緊Dyson 你覺得呢?
model's night 係味一定唔可以剪啲普通既髮型?

冇限架喎
有冇聯絡方法

等我諗下點樣可以比到你 又唔會好似搞宣傳咁先啦
個頭好"立"除左tresemme仲可以用咩牌子
想剪iverson 既頭 但好多間都唔識剪 有冇邊度推介
我係絲 頭髮都頗硬 宜家留緊長直髮 到胸
面形尖 偏細 但baby fat同埋有雙下巴
成日心思思想再剪短 但唔知適唔適合自己
咩髮色會好睇?
仲有短頭髮如果陰太長又好老 唔知咩陰適合短髮?
好長期sor 求巴打教路

短其實都可以但係一開始真係唔好太短 不如試下剪要下巴先啦
側邊啲頭髮洗完頭都會飛起 日日都要gel頭 剷完先會好啲但係剷太青又好核突 同埋側邊啲頭髮剷完之後一生長番就生到成個鮑魚刷咁 可以點

Keep住鏟小小 多d去剪頭keep個形囉

我依家已經要每二三個禮拜剪一次
點樣先可以令自己既頭髮粗d同嘛多d 架

真係唔得架 粗同多冇可能 可以做既只有電完令佢睇落厚d
電完髮幾耐唔好洗頭?

48小時
生天頭髮卷表示
邊間電負離子唔會1個月內變番卷
次次電完1個禮拜成頭卷番晒

試下第二間啦
剃光頭然後再等頭髮再生出黎,髮質係咪會好d?

睇下你未剃之前有冇整過d咩電染啦
lm
漂完頭隔幾耐先好染返深色?
聽人講染黑色好傷
用直髮夾點樣先可以夾到髮尾內彎?
利申:手殘妹
用直髮夾點樣先可以夾到髮尾內彎?
利申:手殘妹

夾到髮尾咪拉上去個夾屈向下
而家啲頭髮長到去腰,但啲髮尾因為成日用直發夾夾到好傷,剪完又夾剪完又夾,但其實想Keep住留長,唔想剪,有咩髮尾油或者護髮產品好推介?

試下用3.1焗油呀 每2個月做一次 可以整令個頭黎慢慢夾

感謝巴打 見到人哋啲直髮夾又而樣Protect個樣Protect,其實係咪真係好關事?冇錢買貴嘢,我用緊VS咋
有乜髮型會顯得成熟啲
利申 巴打 塊面長長地瘦瘦地
由細到大都只係去啲勁街坊嘅舖頭單剪,但係依家想試下電&染,有無咩salon可以推介下?同埋第一次染頭髮會唔會好難上色?
利申:元朗區絲打
一直留開陰跟住剪左all back 但係啲頭髮keep住垂番落黎 尤其係側邊果啲 有咩方法可以keep住啲頭髮放到係頭頂又唔洗gel
自己剪左好多年
個剷開始冇力 買邊隻好?
想知好耐...啲salon成日打個染髮價出嚟,例如$500,到你真係同佢講要染髮,就會話「不如試$600個plan啦、$700隻藥水仲好啊」
其實會唔會最終佢都係用返$500嗰隻藥水比我....
想知好耐...啲salon成日打個染髮價出嚟,例如$500,到你真係同佢講要染髮,就會話「不如試$600個plan啦、$700隻藥水仲好啊」
其實會唔會最終佢都係用返$500嗰隻藥水比我....

其實都係睇口碑
頭髮一長就曲
好曲
點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞