[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
建議最少隔幾耐電髮/染髮/漂頭 先至最唔傷頭髮?
利申:知道唔做以上嘅野就最健康 但係如果真係要整?

其實幾耐都冇所謂 重點係你係整頭髮既時期之間要做焗油呀
女仔髮質點樣改善 漂完頭髮係咁斷頭髮 吹頭又甩一堆

利申做過一次千幾蚊嘅咩蛋白質焗油 個排髮質係幾好 但幾個月後就打回原型 有無啲平啲嘅辦法

呢種(前面個卷陰再長啲 去到左眼角對落)點同髮型師講?
同埋可唔可以淨係留個執陰 每次去淨係剪後面啲髮
直接個長度岩先
thx

你比張相佢睇啦直接
巴打係邊頭剪開,近可以幫襯下

我諗緊點樣比你地好
電髮有冇得控制電幾曲?暑假想電但係見幾個frd電到公仔麵咁

有啦緊係 不過都要睇電果陣既操作

呢種頭應該點講?

直接比相
側邊頭髮打橫生叉出來點搞
all back頭㩒唔底果個位

同問 2邊都反地心吸力咁生

巴打幾耐要剷一次?

剷貼完,唔夠一個月已經柒到唔想照鏡
頭髮本身好直 次次想GEL起左邊 吹完落完GEL 過左冇耐會自己跌番落黎
想問點GEL先可以KEEP住唔跌番落黎?

用既造型產品唔夠力 又有機會個頭太重
面長同尖 人瘦 頭髮幼 咩有陰髮型最適合

巴?絲?
巴打
有冇聯絡方法
我想漂成metallic grey 有無邊間好
我之前係尖沙咀漂過灰紫色 好快甩

漂過既頭髮點染都易甩 靚既野都係唔襟睇架啦
側邊頭髮打橫生叉出來點搞
all back頭㩒唔底果個位

同問 2邊都反地心吸力咁生

巴打幾耐要剷一次?

剷貼完,唔夠一個月已經柒到唔想照鏡

一樣
我三個禮拜即剷
個頭成日漲起咗,有咩方法可以令佢落嚟,同埋肥仔應該剪咩頭

唔明白咩係漲起左?厚?彈起?

彈起

留長d頭頂 應該幫到你
包包臉應該剪咩劉海?

剪修面劉海吧
其實去見工係咪唔應該剪undercut髮型

要睇你咩工喎
想留長髮 有冇咩可以加快頭髮生長 同埋應該留到幾耐先修一修?我留左半年 係咪應該到1年就可以修下佢
Thanks
D頭髮好粗 D青又打橫生 有咩髮型岩

唔記得講d頭髮好多 好厚 我個髮型師成日話好似剪草咁

佢唔識珍惜你姐 哈哈哈
只可以話盡量薄小小

呢種頭應該點講?

直接比相

試過幾次 俾相睇 都出唔到個效果
同上面巴打一樣 兩面漲起曬 打橫生
剪嗰陣要同佢講剷清啲定自己之後要keep住打理?
額高 面長 巴打 有無咩髮型推界

另外前排電曲左頭髮 但keep得唔耐 而家第三個月已經無乜料到咁 有無咩方法可以hold耐d?

唔該巴打

Keep2-3個月男仔電髮好基本 你要知道3個月冇哂其實係正常架
有咩方法可以搞到洗完頭嘅第二日啲頭髮唔會咁鬆散

你試下帶住泳帽訓覺
我而家齊陰 想整薄d
但係又唔想碎陰/空氣陰 可以點剪
上次剪到一忽忽咁
想剪薄去邊剪好

點知你去開邊到剪
想剪木村拓哉果個又長又鬈既髮型
但唔知點keep住
使唔使買個卷髮器

電左就唔洗夾
baby hair 點搞
好撚多 無端端飛一條出嚟
我係絲
個頭唔係洗唔乾淨 但有頭皮碎 點解決
應該係乾性頭髮

有冇用護髮素先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞