[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
髮質又硬又粗又厚,電曲去會唔會好核突

唔會 但係唔可以全頭電
Undercut 同2 block有咩分別?

2 BLOCK 姐係咩 有冇第2個講法
絲 天生頭髮曲 髮質又粗又厚
細個為左易打理年年都電負離子
依家無以前捲毛得咁勁
想整好髮質 唔想成日紥頭髮
但試過好多焗油都唔太work

之前你講過直療好 如果以呢個case黎講
直療 熱療 負離子 邊款好啲?有啲想整梨花頭
同埋一次過treatment 加電效果係咪無咁好 謝謝
多年作戰都冇咩成效好灰
巴 頭髮硬 微曲 經常扁+塌 請問剪咩髮型好?

面比較圓
絲 天生頭髮曲 髮質又粗又厚
細個為左易打理年年都電負離子
依家無以前捲毛得咁勁
想整好髮質 唔想成日紥頭髮
但試過好多焗油都唔太work

之前你講過直療好 如果以呢個case黎講
直療 熱療 負離子 邊款好啲?有啲想整梨花頭
同埋一次過treatment 加電效果係咪無咁好 謝謝
多年作戰都冇咩成效好灰

其實一齊做係最好 直療加b5 直療最可以解決哩個問題
新生出黎既頭髮好似鳩毛咁 焗多啲油可否拯救

有睇你舊post 見你話可以去直療
直療大概係咩價位
問左salon $1200,1300
係咪正常價?

正常價係$1200-$1300 你入左我tg群未 佢地好多巴絲過黎都唔洗一千蚊咋

面比較圓

有冇試過電髮 電高個頂呀
到底點樣先可以揾返一個去左另一間salon既師傅

btw 依家發現 Instagram上面個d hair stylist 原來係廢
利申 比佢剪左個柒頭

btw 依家發現 Instagram上面個d hair stylist 原來係廢
利申 比佢剪左個柒頭

髮質軟, 容易塌
微曲/鬈
長面型

有無咩髮型推介?
巴打
頭髮又薄又軟又幼(好易塌果隻)
一直都留開allback同埋瀏海果d
今次想大改 玩清爽
露少少額果種
請問有咩髮型推介?

同埋我大約一個幾月前
用左染髮啫哩 由淺啡染深啡
頭髮差左好多 甩得多左好多同埋變到好孩
但我又急住想染黑色(萬寧買果d diy)
請問染黑色對頭髮傷害會唔會好大 應唔應該等多一排先染?同埋有無邊隻染黑既推薦

Thank you
巴打想問下如果塊面係無肉 面型瘦到好似凹左入去咁
如果剪咩髮型補救?

想問下呢d髮型要點同師傅講點剪
剪完係咪要經常吹?
多謝巴打

利申 比佢剪左個柒頭

一早留電話會好好多

髮質軟, 容易塌
微曲/鬈
長面型

有無咩髮型推介?

電高個頂 會好好多 試下上網搵下男士電top位既髮型睇睇
巴打
頭髮又薄又軟又幼(好易塌果隻)
一直都留開allback同埋瀏海果d
今次想大改 玩清爽
露少少額果種
請問有咩髮型推介?

同埋我大約一個幾月前
用左染髮啫哩 由淺啡染深啡
頭髮差左好多 甩得多左好多同埋變到好孩
但我又急住想染黑色(萬寧買果d diy)
請問染黑色對頭髮傷害會唔會好大 應唔應該等多一排先染?同埋有無邊隻染黑既推薦

Thank you

傷頭既重點係自己返屋企染髮 ..
真係緊張個頭 試下去salon染啦 幾百蚊唔好慳啦

髮型其實好多變化 試下加我tg比相我睇下
巴打想問下如果塊面係無肉 面型瘦到好似凹左入去咁
如果剪咩髮型補救?

唔好鏟青 留小小兩邊啦 比例上會好啲

想問下呢d髮型要點同師傅講點剪
剪完係咪要經常吹?
多謝巴打

最直接係你比呢張相佢睇

利申 比佢剪左個柒頭

一早留電話會好好多

一開頭唔知
巴 中度捲髮 頭髮偏軟
中間的頭髮我會留長少少 但成日塌 睇落似磨菇頭

巴打 以下呢個情況應該用邊種定型產品
彈力素會唔會有幫助?
巴 中度捲髮 頭髮偏軟
中間的頭髮我會留長少少 但成日塌 睇落似磨菇頭

巴打 以下呢個情況應該用邊種定型產品
彈力素會唔會有幫助?

用鹽水啦

d頭髮好厚好蓬鬆 成日飛曬向外 到膊頭 髮尾位漂過傷曬
想焗油 有無邊隻推薦?

想問我啱啱電完髮
之後洗頭洗唔洗特登去買曲髮洗頭水
定喺用返屋企支飄柔都冇所謂

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞