[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
長頭髮死界可以點樣吹返佢?係咪要分另一邊界keep住一排
同埋其實條界係咪要周不時轉就唔會死界,咁大約要幾耐轉一次

你見到佢開始扁扁地就要轉架啦 所以冇話幾耐
有咩特別顏色唔洗漂都染到

紫 綠 紅

如果深藍色呢?

深藍色都要 因為唔漂只會睇落係黑色
頭頂D頭髮一長就好塌 直程係頭頂扁左 可以點算

同埋染髮有冇一種色係啡得黎有少少灰色感

利申 巴打 留開厚陰平斜

唔該曬樓主

唔該曬樓主

會唔會係你本身頭髮好直?
個頭好易出油同有頭皮,有冇咩洗頭水好介紹
髮線天生高 額頭闊 應該剪咩髮型?之前一直留陰 但近排比個髮型師 剪左個all back 唔敢出街
巴打救命
前兩個禮拜去咗大陸拉直頭髮
拉完已經覺得好臭
返到嚟洗咗兩星期頭,個頭都仲係好臭
尤其係一濕咗水真係臭到傻
洗個陣已經有按摩頭皮同落大量護髮素
請問有咩辨法解救
先感謝巴打

咁大獲 係咪電髮水既味呀?

係呀
不過我前兩日上網睇到有個人分享同樣問題
佢話應該係殘留既電髮水留咗係毛鱗片內,因為平時啲洗頭水太潤,洗唔乾淨
所以佢一野用普通番梘洗頭,就冇咗陣味
我覺得幾有道理就跟佢咁做
結果又真係好咗好多,少左好多味
但係濕咗都係有少少味殘留
諗緊以後買啲洗髮梘洗頭
請問邊隻髮尾油好用?啲頭髮幾乾下 thanks
剪髮點先為之剪得好同差
去個fd到染髮佢叫我唔好再去對上個間剪
但又無話我知有咩問題
利申:絲,對髮型無乜要求所以其實唔係好識分…
樓主有無d唔洗all back又露到額頭既男士髮型推介
點樣剪漸變頭?
巴打 我額高 圓臉 依家菇頭如果想轉髮型 有咩建議?
染髮+電髮 應該做邊樣先 隔幾耐先再做第2樣
頭髮好硬應該留邊種髮型?
生得好樣衰
可以點剪
而家樓下35剷光又一日
想電梨花頭 依加日日自己夾 有時天氣唔好彎唔到好煩 太趕時間又夾唔好
如果出去電 係咪至少keep到3-4個月 係真係好彎?!
栗子頭,兩邊成日飛出嚟,有冇啲咩唔洗點gel,易打理既髮型?
係咪電咗髮就唔gel都得?
巴打平時洗剪吹收開幾錢?
想轉髮型但係又唔知轉咩好
1,見到你話直療for 乾旱髮質有用 請問大概幾錢?
2,同埋出面焗油用邊隻牌子同幾錢到先有用?
3,通常幾耐焗一次會keep到靚頭髮?
有次去銅鑼灣某salon 做焗油覺得俾人呃
我做六百幾蚊焗油,佢用左隻粉紅色焗油(藍色for 曲髮的)唔記得叫乜名
之後有次去買開頭髮用品既舖頭見到140支個老闆仲話可以唔洗用steam都得。。
想問下焗油食水係咪好深,有冇邊隻牌子好等我唔洗捱咁貴?

做呢行見到你呢啲人就燥底,六百幾做個3.1都話人食水深,人地唔洗交租唔洗出糧?你做完個師傅得百幾蚊袋(師傅係冇老底),幫你做果個助理得幾十蚊,個老闆扣扣埋埋袋你一半都冇仲要交租果啲呢。我地呢行係賣技術架,唔係賣產品。
啲發現商起樓啲地買返黎都好平!
好想剪家下套劇鐵仁果個頭,果種叫咩名?
你好, 請問有冇D千四至千五w到嘅風筒介紹, budget $300-450到

唔該曬樓主

可以試下用鹽水解決左你頭頂既問題 如果唔得 我就建議你試吓電髮
如果你想染頭髮啡啡地有少少灰色感 要睇下你想唔想睇得出有灰 如果想睇到有灰就要漂 如果見唔到灰 只你想要啞啡就唔洗漂
請問邊隻髮尾油好用?啲頭髮幾乾下 thanks

試下哩個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞