[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
點樣先可以令自己既頭髮粗d同嘛多d 架

點樣可以剪到依個髮形
電完髮幾耐唔好洗頭?
請問頭髮成日塌落黎同風一吹就散有咩改善方法
巴打唔好放棄我
額頭又低又窄係咪冇髮型carry到
一直留斜陰 剷兩邊
好想轉髮型同露額頭...

我髮質硬 頭髮多
鼻高面尖
有無巴打同我一樣本身個頭比較圓
d頭髮又硬又直
可以剪d咩髮型

試下剪向上JEL果種呀..可以拉長個面形架
生天頭髮卷表示
邊間電負離子唔會1個月內變番卷
次次電完1個禮拜成頭卷番晒
剃光頭然後再等頭髮再生出黎,髮質係咪會好d?
個頭漂左好多次 越黎越傷 吹頭越黎越難乾 有咩可以改善髮質?仲想繼續漂

其實去到咁就好難搞 你下次漂既時候試下有冇得係漂頭既時候加入一D修護既野落去 預防勝於治療呀
覺得頭髮好薄
點先可以令頭髮睇落厚d
例如咩髮型、咩護髮用品、點吹頭等
總之咩方法都可以提議

唔好太長既髮型會幫到你..因太長會令到個頭好扁
頭髮無漂無染無電過
但係好毛躁
發質又好幹
應該用咩方法令到佢無咁毛躁
同埋唔好成日飛d毛仔岀黎
男仔通常點剪先好睇

好唔好睇生成架喎
有個壓力禿喺後腦幾年 應該點搞
頭髮無漂無染無電過
但係好毛躁
髮質又好乾
應該用咩方法令到佢無咁毛躁
同埋唔好成日飛d毛仔岀黎
有無d髮型短短地都好睇 有執陰成日比人話mk

額高 輪廓淺 整鬼佬頭塊面會顯得好長

咁樣囉一係. 又短又簡單 唔洗點搞都得
我個頭之前電過 好乾旱
已經用緊salon級修護洗頭水
同埋都試過幾次忍痛剪短 剪哂傷果d
到依加已經4年冇電過
但耳仔對落既頭髮成日都開哂差 勁乾
究竟係咩原因 究竟仲有冇得救
我髮質差到已經用唔到普通梳梳頭
個頭cake到喊出黎
長髮 頭髮厚 毛燥 夏天會更毛燥 冇咩方法可以改善? 係咪淨係得拉直先幫到手?因為我好唔鐘意拉直好貼好直個種
之前用完啲泥後一直都洗唔甩 洗整都好似仲似左啲搞到啲頭髮打kick 唔順 可以點算

去SALON一次..同個師父講咁既情況 如果佢話幫唔到你..你就叫佢拎D電髮既PART1 幫你搽係個頭到..放一陣沖完水就冇事了..不過個髮泥唔好再用啦
直到依家你覺得普遍男仔最整齊最型嘅髮型係咩?
有無d髮型短短地都好睇 有執陰成日比人話mk

額高 輪廓淺 整鬼佬頭塊面會顯得好長

咁樣囉一係. 又短又簡單 唔洗點搞都得

我而家都算係呢個頭 但係係唔係carry唔起allback?
頭髮好軟
成日都gei唔起
用左鹽水都好快就塔左
可以點搞
想問下男仔留長頭髮可以紥起既應該要點留 洗唔洗定期去修一修

利申:依家應該開始要入過渡期好厚 成日比人話好柒去剪頭髮 結果買左頂帽

可以偷薄 但唔好剪短
頭髮好硬 打橫生
好似箭豬咁 好難整造型
可以點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞