[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
係未行規唔比食自己d客
我pat陰啲長度唔嗲唔吊
成日比副眼鏡頂到翹起左
成個花輪同學咁
有冇方法

最好緊係留長啦.但係係未留到之前 我覺得你可以試下SET小小曲係個陰到..令佢短返小小 又可以試下分第2條界
點解染髮佢有幾種價錢比你揀?

因為唔同既貨品 來貨價不同
電左頭髮三日 係咪可以用洗頭水洗頭啦?

其實48小時後以經可以
我成日染頭髮 移家傷晒 有咩野可以補救
M額額高 面尖 剪咩髮型好?
我頭髮唔厚 短頭髮成日都向外繞起 成個章魚咁
每次吹/夾都無用 兩邊臉果兩執愈夾向內就愈向外繞 有無咩方法可以整得好
想頭髮厚啲用咩洗頭水好
天生攣毛 髮質又粗又乾
頭頂後少少個位係個"轉" 嗰個area啲頭髮特別攣同粗 個位特別厚左出黎 同陰毛無乜分別
遠睇頭髮上半part係曲 但下面係直
一年前電左負離子 半年前電翻曲
已經keep住去salon做個隻日本b5 treatment
做完個幾日就好啲 但好快回復原狀
係咪無得救

真絲
一起身個頭就會變龍珠 同埋少少lup
一定要洗頭先出到街
電髮會唔會改善到情況?
唔想日日起起洗頭

可以 因為電完會有亂亂地既感覺 所以你唔洗搞佢都唔會怪

想剪呢啲頭但係前面斜陰應該點同髮型師講 唔該哂巴打

不如你直接比張相佢啦
之前剪短咗啲頭髮同埋漂過
宜家啲頭髮一直唔識長
男仔點留中分長髮?咩面型岩?

只要唔係肥仔..其實都岩架
但係前題個頭髮唔可以天生太曲
塊面瘦同長可以剪d咩鬆型好睇?
剷兩邊好似仲顯得仲瘦
有冇得電直個頭 但又唔會成把間尺咁直
好多頭皮,可以點好

試下去頭皮既洗頭水先啦
同埋洗頭唔好用咁熱既水
天生攣毛 髮質又粗又乾
頭頂後少少個位係個"轉" 嗰個area啲頭髮特別攣同粗 個位特別厚左出黎 同陰毛無乜分別
已經keep住去salon做個隻日本b5 treatment
係咪無得救

真絲

我同你一樣
頭頂硬係有好多新生出黎既頭髮係攣到好似鳩毛咁
我都係天生攣毛 但未至於攣到鳩毛咁
可以點解決
漂染搞到個頭勁傷 有咩treatment可以真正地救到髮質
仲有次次岀去染親頭髮都係唔岩色 色差極大 到底會係咩原因導致岀錯 試過染亞麻啡變左周子瑜個隻綠色 染亞麻灰變左極淺既灰銀色 其實咁樣真係令人心靈好崩潰

利申: 試過巴西焗油都唔得
吹頭點先可以吹到髮型師咁

工多藝熟 講完
絲 長髮 頭髮好幼所以望落好薄 點樣令啲頭髮望落厚啲?
一年電2次
依家幾驚
有冇咩野解決

驚咩?
髮線有D高 高額頭既人 係咪剩係carry到mk平陰
洗完頭 覺得好快(可能一日)就有頭皮味 就咁聞聞唔到 但用手指梳下頭皮就會聞到 正唔正常?定我要點做

同埋我d頭髮超級毛燥 又好易走樣 特別係夏天 幾經辛苦夾好d頭髮出去 出門1分鐘都唔洗就維持唔到 由其係d蔭 點解人地可以做運動出哂汗都唔變形 我一行就攣哂
天生攣毛 髮質又粗又乾
係咪無得救

真絲

啲頭髮又唔係話唔健康....我pat瀏海2個月前剪到去眉毛個位 而加已經長到過曬眼 算唔算長得快?
頭頂近轉位啲頭髮成日彈起
濕完水好啲,但過多陣又彈起點搞
頭髮太幼有冇得搞

想搞乜先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞