[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
不是必須
我想問下 我男 短髮 如果漂髮漂左幾個月之後想電髮 會唔會仲有影響?
因為而家大概係一半黑一半漂色 我希望可以重新普通染色加電髮 但唔知得唔得
漂左就唔可以電..如果唔係頭髮GG
想請教下樓主 用直髮夾夾瀏海後 點樣可以keep耐啲
我成日夾完好靚 隔半個個鐘已經跌晒落黎
我頭髮比較幼 用過普通直髮夾 而家用ghd都係咁
漂完做負離子係咪一定會斷髮?
漂完做直療效果會唔會無咁好?
咁你不如去整直佢啦...
總之漂左就唔可以整直... 如果你真係想整..咁就試下整角蛋白焗油啦
Ching,想問下電呢種頭可以點同髮型師講?同埋呢種頭係咪要個頭頂D頭髮好厚先電到咁既效果?
你比相佢睇更方便la
想問下CHING
最近染左灰色加少少藍色, 但我係屬於日日都要洗頭先舒服既類型
咁我個髮型師叫我去賣髮型用品既地方買隻紫色既有色洗頭水就得
於是想問下, 1.) 正確係叫去黃鎖色洗頭水??定係補色洗頭水??
2.) 係咪邊隻紫色洗頭水都得? 有無邊隻推介?
3.) 同埋我search過見到直頭有銀灰色/深灰/紫色等等既補色洗頭水, 咁我應該照買紫色定係灰色好?

麻煩哂
你直接買補色洗頭水啦 補灰色 咁就ok
想問下all back嗰陣成日有啲碎髮跑左出額頭 點做好
自己較剪剪
噴spray
想問下巴打如果做咗巴西焗油
係咪要等好耐先可以拉直?
上網睇話要成半年先得
但我啲頭髮好多毛毛同有個位會自然曲

比人推咗做焗油 又要用嗰set洗頭水
又好似拉唔到直 染唔到髮
T.me/wilson3300 比相我睇睇點幫你啦
電髮嘅話loreal 藥水好啲定shiseido 藥水好啲
電髮嘅話loreal藥水好啲定shiseido藥水好啲
應該shi會比較岩香港人
有無平靚正salon 介紹 髮尾個d 好毛躁想補救
貪心左小小喎 t.me/wilson3300
個頭好毛躁,成堆草咁,係咪應該做B5 treatment定應該做咩好?
束感唔夠係咪應該電一電? 有無邊隻wax可以加強束感? cock grease點睇?
本身髮質又幼又軟,係唔係留唔到呢種髮型?
遺傳老豆啲白頭髮
好細個就有白頭髮
依加每3-4個月就要染一次黑髮
有冇邊隻染髮劑冇咁傷頭髮?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞