[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
巴打
有冇聯絡方法

我諗緊點樣可以方便d

咁都好難搞
又唔想當宣傳
認真問,頭毛 lun到好似9毛咁,有冇得救/有咩髮型岩?

拉直/向上gel
女仔額頭短窄係咪唔岩剪陰?
點樣可以修飾到包包闊面?

頭髮天生曲粗硬

長陰修面一流 真心既
巴打
有冇聯絡方法

我諗緊點樣可以方便d

咁都好難搞
又唔想當宣傳

係呀 我岩岩搵到方法架啦 留名啦
巴打 我係戴眼鏡肥仔
你有冇建議可以點剪?
剪左幾年斜陰 想轉變下髮型
我比較想gel起個頭 不過如果個髮型唔洗都ok 同埋我嘅髮線都幾後 thanks
我係女
額頭四周啲bb毛飛黎飛去 佢向下生長都算 仲要有時豎起曬可以點
順帶一問 扁頭有咩髮型啱
巴打
有冇聯絡方法

我諗緊點樣可以方便d

咁都好難搞
又唔想當宣傳

係呀 我岩岩搵到方法架啦 留名啦

姐係呢到覆
你睇唔地我地咩樣
都好難就髮型架
當宣傳又好 當解難又好
Tg啦

拉直/向上gel

我前蔭都有d疏,又高這地額,向上gel會唔會怪?
同埋係咪得呢個髮型?
漂髮乸到頭皮好痛正唔正常呀?
之前漂完過幾日個頭甩一塊塊半透明頭皮
個頭好塌,用邊隻洗頭水係鬆啲咖😂😂

拉直/向上gel

我前蔭都有d疏,又高高地額,向上gel會唔會怪?
同埋係咪得呢個髮型?

利申:髮質硬,又lun到雜草9毛咁,唔識講,出街未見過有人好似我咁lun
長面型既絲適合咩髮型?
點剪好
1,見到你話直療for 乾旱髮質有用 請問大概幾錢?
2,同埋出面焗油用邊隻牌子同幾錢到先有用?
3,通常幾耐焗一次會keep到靚頭髮?
有次去銅鑼灣某salon 做焗油覺得俾人呃
我做六百幾蚊焗油,佢用左隻粉紅色焗油(藍色for 曲髮的)唔記得叫乜名
之後有次去買開頭髮用品既舖頭見到140支個老闆仲話可以唔洗用steam都得。。
想問下焗油食水係咪好深,有冇邊隻牌子好等我唔洗捱咁貴?
想學剪幫男朋友剪, 有咩推介邊度學?
巴打 我係戴眼鏡肥仔
你有冇建議可以點剪?
剪左幾年斜陰 想轉變下髮型
我比較想gel起個頭 不過如果個髮型唔洗都ok 同埋我嘅髮線都幾後 thanks

仲有我想問下有染咩色比較容易carry?比較適合肥仔染?thank u
面形尖長 額唔高
啱咩長度嘅嘅髮型 長陰定短陰?
皮膚偏白應該染咩色好?
利申絲
麻煩晒巴打
我做六百幾蚊焗油,佢用左隻粉紅色焗油(藍色for 曲髮的)唔記得叫乜名
之後有次去買開頭髮用品既舖頭見到140支個老闆仲話可以唔洗用steam都得。。

我早排整直療同染$120
唔知巴打做開幾錢呢?
巴 頭頂有兩個鑽係咪點剪啲頭髮都會彈起

我早排整直療同染$1200
唔知巴打做開幾錢呢?

我早排整直療同染$120
唔知巴打做開幾錢呢?

唔記得利申我係絲
咁平 可以keep幾耐
直髮夾既牌子同價錢出黎個效果係咪真係有分別?

同問

你地班人係咪唔洗訓
諗唔到岩自己嘅瀏海...pat陰好厚呀 有d奇怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞