[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
負離子點先可以keep得耐啲?
出面點分佢啲藥水靚唔靚?

緊記 吹乾個頭先好訓
第2 用重身既洗頭水
第3 吹頭要由頭頂吹向下

點分藥水? 緊係搵信得過既師父啦

點為之重身? 而家用緊一隻台灣蛋白洗頭水,無矽

我之前跟開嗰個 轉左公司之後成日主動問人拎tips 好似比佢屈咁

有for直髮既洗頭水架
頭頂好扁髮質好硬可以點剪?
側面一長就會變左狼人咁樣
而家女仔興染咩色
絲,頭好大,有啲倒三角
仲要頭髮硬+有啲蓬鬆
髮質開始差,有啲毛燥
係咪只可靠電直?

上直下曲都可以既 睇下點搞先唔悶啦 我諗你整直都整左好多年
絲 皮膚黑 帶黃 (又未算好黑)
應該染咩色頭
thanks

長定短? 肥定瘦?

中長 膊頭對落胸對上 高瘦 thanks

鐘意咩style?韓系?外國?
直髮夾既牌子同價錢出黎個效果係咪真係有分別?

同問

我用緊GHD
唔知自己咩髮質
頭髮又硬又粗,側面一長就飛曬出嚟
完全唔知咩髮型先適合,更加唔知用咩洗頭水先啱
利申 額頭生得唔靚

再利申 巴打

絲,菇頭,膊頭以上
宜家用緊哩款直髮夾,用嚟夾內捲,右邊嘅頭髮成日都夾到好柒 點樣可以易啲夾得靚。同埋後面嘅頭髮點樣夾 日日夾到好煩就索性唔夾後面
唔該巴打

用負離子夾夾最方便 我覺得
而家女仔興染咩色

我自己鍾意冷色系
姐係綠色藍色咁
絲 長直髮 依家長陰撥埋一邊嗰隻 心思思想剪返個齊陰 有冇話咩面型先適合剪

巴打skip咗我?
點解成日話剪少少,你地都會剪淨少少

係咪剪得多會有成功感

我唔會sorry
染普通啞啡色其實大概幾錢叫合理
上次染咗600
雖然滿意但始終三四個月就要染一次覺得有啲肉痛

而家其實差唔多 物價都貴哂
女仔 個蔭留左37分
但中間有一執頭髮梳去左定右都會dum落黎
變左217咁 試過洗完頭梳住吹頭都係咁
點先可以令佢唔好再係中間條條fing
困擾左我好多年

頭髮好粗好硬
個頭就咁睇落唔會係鬈毛
但細心啲逐條睇
會發覺有好多條嘅髮尾會無啦啦彎咗
講緊嘅彎係真係彎到人地電鬈毛咁
大多數只係髮尾會咁
前part ok直,後面彎到仆街
從來冇電過
有冇得救
利申左先 長髮 絲
其實去整負離子用唔同嘅藥水分別大唔大
次次都俾人sell啲貴嘅
姐係shishedo loreal呢啲你覺得邊種好啲

同埋把頭髮放哂去背脊果陣
喺後面睇淨係覺得好多同亂 一啲都唔靚
可以點解決

哩d未算最好 仲有更好你都未識
咁多種treatment 邊種好?合理價又係幾多?
頭髮好毛躁

塊面長適合剪咩髮型
個頭成日亂糟糟咁
多謝
本身髮質硬但想整all back頭邊款比較易搞
我知我冇可能整到碧咸果種
請問頭髮成日塌落黎同風一吹就散有咩改善方法
巴打唔好放棄我

覆咗四次 樓主都無應我

隱形人

Sorry呀 睇唔到
你可以試下吹鬆個頂 前陰噴噴髮膠定住佢
d人pat陰睇落好有層次係咪一定gel/摷出黎?
我個頭頂同d頭髮係好smooth嘅curve

Gel 左會好d
女仔長頭髮成日剪完後 臨尾髮型師都會吱小小野上手
然後查落個頭到 請問到底支野係咩黎?
成日聞見都好香 好想知咩黎

髮尾油/修護
留長緊頭髮 點令兩邊啲頭髮貼啲 唔彈起 留左3 4個月 有去修過兩次 仲係好7

起碼留多3-4個月加油啦 帶住帽先會好d
D頭髮好粗 D青又打橫生 有咩髮型岩

唔記得講d頭髮好多 好厚 我個髮型師成日話好似剪草咁

佢唔識珍惜你姐 哈哈哈
只可以話盡量薄小小

唔該巴打 留名搵你剪
有冇方法染墨綠唔洗漂?

有 簡單

點樣
我唔小心係個頭中間鏟咗個坑 點補救
唔要鏟光頭
大概好似咁

樓主幫幫忙

又話連登有愛 屌你老母

其實我要一個一個咁覆 你地就每人問一條 對我黎講就幾十條問題 你可唔可以等等我? 免費提供意見仲要比你屌老母? 利申:其實中間鏟到咁 唔光頭冇計
叫個髮型師任剪會唔會出事

一場賭博
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞