[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
有邊間染髮好正
本來留左中分兩年,哩排剪左轉返平陰
中間總係有d偏中分 點搞?
(姐係中間會叉開左兩邊/中間有空隙)

同埋果時個髮型師幫我剪左d乜撚野空氣瀏海
個陰而加好薄,點留返厚?

條界分得太耐 變左死界就會咁
如果想留返厚 你真係要忍手唔好剪呀
點睇十分鐘剪髮 係咪一樣有料到

各取所需 要求唔同 你去得就唔好諗住有要求
顴骨大可以留咩髮型?
好多人話可以留斜陰 但最後都係薄平陰適合
點解咁怪
斜陰有幾多種?
頭髮好幼 髮質弱 梳一梳就斷 同埋成日甩頭髮
如果漂頭 會唔會變光頭?

咁嚴重就唔會建議你漂
點樣先可以令頭髮快d長?
電左負離子三個月
沙宣個隻深層修護洗頭水岩唔岩我用?
洗完頭係咪一定要吹乾?定係7,8成就ok?
好多野想問 唔該曬巴打
利申 藍絲
頭側面啲頭髮一長就向上樹起咁生 如何解決

係時候要去剪啦 巴打

聽講同佢講淨係叫軟化果part有用

過兩日打回原形
絲 高額有咩髮型好睇?唔想再留陰
你收幾錢 搵緊新髮型師

隨緣啦 好嗎
直髮夾既牌子同價錢出黎個效果係咪真係有分別?
頭髮乾撚到on99
用咩洗頭水好?

要用護髮素呀
頭髮 粗 硬 咩髮型好
M
仲有想問 自己啲陰好疏,成個環珠格格咁 可唔可以將後面頭髮剪去前面?或者有無其他辦法?
直髮夾既牌子同價錢出黎個效果係咪真係有分別?

同問

絲,菇頭,膊頭以上
宜家用緊哩款直髮夾,用嚟夾內捲,右邊嘅頭髮成日都夾到好柒 點樣可以易啲夾得靚。同埋後面嘅頭髮點樣夾 日日夾到好煩就索性唔夾後面
唔該巴打
咩叫齊斜?

點解成日話剪少少,你地都會剪淨少少

係咪剪得多會有成功感
染普通啞啡色其實大概幾錢叫合理
上次染咗600
雖然滿意但始終三四個月就要染一次覺得有啲肉痛
利申左先 長髮 絲
其實去整負離子用唔同嘅藥水分別大唔大
次次都俾人sell啲貴嘅
姐係shishedo loreal呢啲你覺得邊種好啲

同埋把頭髮放哂去背脊果陣
喺後面睇淨係覺得好多同亂 一啲都唔靚
可以點解決
b5係咪真係有用

B5同傳統焗油唔同 佢主力係做頭髮冇咁易折斷 唔係做滑,所以好多人都覺得b5冇用 其實係大家唔清楚
幫朋友問(絲)
佢塊面包應該剪咩髮型?齊蔭定側蔭?
同埋佢啲頭髮好似有毛燥應該做啲咩?

一定要修面形 唔可以太短 個分界又好齊陰又好 都要係左右留兩側頭髮 遮遮佢
頭髮又直又軟 點gel都好快變回原形 可以點算

試下用鹽水先啦
條界唔可以分太耐?
前陰有d禿應該齊陰好定斜陰

斜陰好似比較好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞