[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
想買舊野自己剷頭髮
有無邊隻好?
筆直500下
我淘寶買左個,但唔敢自己落手
另外想問冇後腦剪咩髮型好
本身自然曲,髮質又硬又粗成把頭髮好厚好鬆,以前一直keep住負離子,但前排漂頭漂到勁傷,想問係咪唔可以再拉直? 如果做paimore 直療又得唔得,效果同負離子有得比嗎?
可以做個直療先再焗油
飄柔不嬲都唔好用 會越洗越膠
唔介意可以入谷send張相俾我睇先
首先漂過已經唔可以再拉直 直療係唔傷頭髮 負離子係傷
多頭皮做焗油有冇用
咩谷?求link
有比頭皮做既頭皮護理
巴打

想問下你地剪walk in係咪搵得少啲

所以會比較想開10次plan果啲單?

同埋如果想比tips 洗頭

係髮型師面前比會唔會唔係咁好?

因為我冇比個髮型師

個髮型師幫我埋單果陣找錢

我同佢講話比洗頭

唔知咁做啱唔啱
間間唔同架 我果邊就冇10次果d plan
不過老老實實 剪得好比tips都係講個人既ja 唔比都冇所謂啦
直髮膏係咪可以令兩邊豎起嘅頭髮變貼服D? 去salon做, 定自己DIY都得?
利申而家留緊側邊剪架仔頭, 而家成個鮑魚刷咁
我想問短頭髮去salon電孿毛
通常都變左落藥水卷 變撚咗爆炸頭/公仔麵頭
d藥水其實咩嚟
仲有如果想電鬆個頂,想有d波浪睇下,可以點同髮型師講 係咪叫陶瓷
想問下點入行 有冇建議?
頭髪又幼又軟 之前電曲幾次都好快直番哂
想做髪尾內彎做paimore係唔係會keep得好啲?
我見都成$1400up..
想話比你知 唔係價錢決定keep既時間 而係髮質!
直接見工啦 是但搵間
落藥水一樣可以 重點係同你電既方法 髮卷既大細
有用 但keep唔超過一個星期 你仲會諗住做?
所以髪質本身幼軟 呢世都係電唔曲
電得曲 係keep 唔耐 so9sad
頭髮直又塔 髮質唔太硬 一長d側邊就爆哂岀黎 無咩髮型好選擇

巴打有無好salon推介下,想轉下style,但又怕d髮型師是但尻剪個hea我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞