[連登有愛] 做左10年髮型師 為你解答髮型問題

952 回覆
40 Like 9 Dislike
唔知自己咩髮質
頭髮又硬又粗,側面一長就飛曬出嚟
完全唔知咩髮型先適合,更加唔知用咩洗頭水先啱
利申 額頭生得唔靚
啲頭髮漂過又電過 搞到又乾又"kick"
焗油有冇得救

會有好轉 但要完全冇問題 難
金正恩頭難唔難剪

你個名 同區喎
年頭漂左兩次染灰色
依家個頭一半黑一半金咁好核凸
通常咁嘅情況再去漂係會點搞
成個頭漂又會唔同色
同埋想甩做灰色我係咪要染blue black

淨係漂返黑果段啦
開叉開到仆街 又好乾 天生曲髮
想做負離子 又唔想貼到好似用熨斗燙過咁
但係呢家開叉到少少爆炸頭咁
有咩方法補救
定係話做邊種負離子好

男 短髮
頭髮天生好曲同硬,係未淨係可以電直?好想漂染,但剪開個個話唔好

你男定女長定短?

肥絲,頭髮已經長到落腰

不如試下漂左玩下先 反正剪短都解決到但我建議唔好漂哂成個頭 漂住髮尾玩下先
4年前我啲頭髮係直 但唔知點解而家逐漸變「戀」髮
我本身留長髮,但係之前兩邊剷左,依家兩邊成日綁唔到散開黎
應該點搞

巴絲?
4年前我啲頭髮係直 但唔知點解而家逐漸變「戀」髮

想問有冇得救
直細軟髮 女 留平蔭 平時前蔭大概咁既款:
||||||||||||

沖完涼吹直左 之後訓醒pat蔭個根部會龔起左 又成日自己分界變左中分 有時又會變孿左 好似咁:
((((()))))

於是出街前再濕水 由髮根吹直番pat蔭 點知出街冇耐又會變番咁 有時仲會唔直唔孿咁亂到九彩:
(((|||||)))

請問樓主有邊啲方法可以解決到呢個問題?謝

出街前試下用負離子夾夾下佢

每日出街前咁樣夾會唔會勁傷頭髮?
我持續左出街前夾 4-5年左右 中間冇做過焗油
幾時會禿
有咩特別顏色唔洗漂都染到

紫 綠 紅
大臉+臉圓+皮膚黑剪咩髮型好
GD 大腸 嗰啲好似濕左嘅頭 係可以整 定真係keep住濕水

似搽左油喎我覺得
點解染髮佢有幾種價錢比你揀?

因為唔同既貨品 來貨價不同

貴啲真係好啲?
點好法?

好似我公司為例 貴果種非常低傷 平果種就同其他差唔多 咁你知分別未
個陣剪頭髮 我同個人講我成日甩頭髮 佢話因爲我頭髮太長太重所以會甩好多 真係關事㗎?
長頭髮
出門口前係正精無乜毛毛飛出嚟
但一出街,出汗呀,頭皮發熱呀咁,
就佢有好多毛躁頭髮出嚟
仲要係鬈既,有無方法可以搞搞佢?
點解次次剪完一排先係最合眼緣

因為太重手 其實唔咁重手可以一剪完就好睇 不過好快又要剪第二次
我成日想轉髪型 但我個髮型師話我啲髮質太硬 好難轉 同埋轉左會唔好睇 究竟佢係懶得幫我轉定點 btw.搵佢剪左三四年

係時候要轉啦
以前拉過
宜家新生出黎好曲 但髮尾好直
但又唔想再拉 有冇方法解決

於b

會唔會係咁都見到我

相認
頭髮幼同薄 有冇辦法電曲髪但可以keep耐啲 次次都勁快就直返

有冇試過電d好小小既電髮 例如熱療
有冇方法染墨綠唔洗漂?

有 簡單
點樣分係天生額型定係M字額
剪buzzcut邊度剪好?

?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞