隔離14日出嚟,我個淫底女友俾人食咗、我個身份仲要俾人取代咗《奪臉述異記》

1001 回覆
468 Like 41 Dislike
你個名
喺綠茶巴後面嘅我:文呀..我要文呀
未夠喉啦
不過順其自然 唔好夾硬加
live
又live 出文吧
期待睇波波正故!
點解換身份個情節咁熟

好似係邊度睇過
歡迎
終於等到你鬆弛絲
喺已出嘅文入面已經有線索喇
無嘢我出返去先
哇 我終於甩P
即刻補返個正皮比綠茶巴
唔好搞我後面
放心,少少甜、多多趣
會否太快
好呀

聽日先?
波波冬眠中
fake name
樓主加油
最直接梗係踩上去佢屋企。目前我只知佢住喺元朗,對於邊個屋苑邊座邊層毫無頭緒。

或者可以 Inbox 約蒼井優出嚟見見面,佢見我係張文軒呢個樣,一定唔會有懷疑。

問題係我扮唔到張文軒,講唔夠幾句,隨時俾蒼井優睇穿。

我拎張文軒本 BNO 出嚟望下佢去過咩國家,唔係美國澳洲就係歐洲。

有錢、有份人工唔錯嘅工作、個樣唔差、有個咁靚嘅女朋友⋯⋯唔⋯⋯其實佢個身份先係我想要、我更似搶走佢身份嘅人先啱。

隨手揭到 BNO 最尾嗰頁,我成個人彈起身!

標題係 Emergencies,下面手寫左兩個人嘅名、地址同電話,擺明就係張文軒個父母!地址係元朗世宙!
第二日朝早十一點我準時落去 Check out,身上已經淨得幾百蚊,就揹住我成副身家即係個大背囊去搭巴士。

喺去元朗嘅車程入面,我最驚嘅反而唔係佢哋揭穿我「冒認」張文軒,最怕嘅係,連扮成張文軒嘅機會都無。

怕嘅,就係佢間屋企,已經有個正牌張文軒喺度,而我反而係多出嚟嘅一個,既唔係陳又廷、又做唔成張文軒。

經過呢兩日,我覺得乜都有可能:呢個世界上,有一個陳又廷、一個張文軒,同埋我呢個陳又廷加張文軒共同體。

不過當嚟到元朗世宙某單位門前,我嘗試說服自己:入去啦,最壞情況都係俾人趕返出嚟,但乜都唔試就更加難搵出真相!

揸住條陌生嘅門匙,我第一個諗法係,乜呢啲有錢人樓唔係用電子鎖嘅咩,點鮮換左要插門匙?我拍埋隻耳去聽,聽唔到入面有人聲。

我深呼吸一口氣,插門匙入鎖、一扭⋯⋯

開到!

留名
今晚仲有冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞