隔離14日出嚟,我個淫底女友俾人食咗、我個身份仲要俾人取代咗《奪臉述異記》

1001 回覆
468 Like 41 Dislike
有無試過,用屋企條鎖匙開唔到鐵閘門、連插都插唔入?

依家嘅我企喺自家門前,諗緊點算。我仲以為去完台灣返嚟香港隔離嗰十四日,聯絡唔到女友同屋企人已經夠黑仔,點知隔離完有家歸不得仲黑仔⋯⋯

唔通換咗鎖?

戴頭盔先,我差唔多半年前去台灣,嗰陣肺炎應該啱啱先有。

我再次拎部電話出嚟,張 Sim Card 依然係失效,電話依然無訊號。

「阿媽開門呀!」我收起鎖匙同電話,大力拍門。

呢一刻,係我第二次發覺事情有啲唔對勁。

會唔會唔係屋企換咗鎖,而係我條鎖匙俾人換咗?因為除咗平時用開嘅鐵閘、大門鎖匙變咗樣,仲多咗條金色細鎖匙唔知開咩⋯⋯

咦?我條鎖匙幾時俾人換咗㗎?

「阿爸!我返咗香港喇!」為咗撫平不安,我想快快手入屋先。

依然無人應門。

我望望手錶,星期五下午兩點,阿爸同細佬番緊工、阿媽應該出咗去買餸⋯⋯

唉,我深深嘆口氣,決定去女朋友公司樓下接佢收工先。

咁耐無見,番嚟香港呢十四日仲要無搵過佢,佢實嬲到西晒面。

去台灣呢半年嚟,我最擔心梗係我呢個女朋友,佢嘅種種行為令我完全唔放心。

喺好多人眼中,佢個樣似似地深田恭子——當然係深田恭子變樣前嗰個時期,而且連身型都係 Baby Fat 嗰隻,而大家唔知嘅係,佢好大食,好撚大食。

我真係唔敢想像無我喺身邊,得佢一個肉感靚女仲要淫底,會俾幾多頂綠帽我戴。
Lm
gchi
「BB,我又想要喇。」我去台灣第二個月某一晚,女朋友 Send 咗呢個 msg 俾我。

「可兒,忍下先啦,民宿老細喺我間房入面呀。」

「唔得呀,我依家就要!」

我嘆口氣,佢曾經講過,天蠍座嘅女仔係性慾最強,果然無講錯。

不過我鍾意。

五分鐘後,我已經攤喺床上、開咗 Macbook 同佢傾緊視訊,當然鎖好房門,隔離擺好紙巾。

香港今年嘅二月已經唔算好凍,佢著緊緊身短 Tee,下身仲要著條俾台灣人叫做「真理褲」嘅運動短褲,加對白襪仔,企喺房中間伴隨細細聲嘅 Background Music,對住我搖下搖下。

講真,佢每一下拉高少少件衫,又或者拎轉身舉起 Pat Pat 對我扭幾扭,我已經頂唔順。

佢跳咗幾下坐返喺電腦前面,問我:「點呀?想睇落去定開波先?」

我梗係想開波啦,不過對佢欲拒還迎佢一定更興奮。

我答:「唔喇,琴晚先同你玩完一次,今晚休息一日啦。我聽朝仲要大清洗成間民宿呀。」

我嚟台灣旅行為咗慳旅費,通常提出幫老細做下房務嚟抵消住宿費,有時老細會請我食飯。
如我所料,佢成個人向電腦傾前,露出深深誠意,仲要伸手撫弄,「餵飽我先啦。」

面對又白又滑嘅佢,我當然即刻除褲。

——以上,就係佢諗出嚟畀分隔兩地嘅我哋,互相慰藉寂寞嘅方法。

可兒笑住話:「咁樣你就唔使驚我去食仔啦,你又唔會去食台妹啦!」

講起安全感,我同佢好似一直都好缺乏,又或者係對大家唔夠信任?

當初我同佢約好一齊裸辭去台灣旅行半年,番嚟香港再搵工同同居。今年年頭臨出發嗰陣,除咗疫症啱啱爆發,加上佢收到舊公司電話,Deal 咗個唔錯嘅 Package,於是就變成佢留喺香港、我一個人去台灣。

「可兒,你覺唔覺得⋯⋯我有少少怪怪地呀?」完事後,我鼓起勇氣問佢。

佢舉高手紮返好個頭,呢個角度望佢好似比平時肥咗少少,其實有肉地係唔錯,不過我一直都鍾意高高瘦瘦嘅女仔,所以成日都叫佢減肥。

佢天真一笑,「邊度怪怪地先?」佢望咗我一眼就開始禁電話,一定又係睇去邊度食玩訓啦,正宗港女一名。

我望住視訊一個細細角仔上面自己個樣,總係有種講唔出邊度怪怪地嘅感覺。

於是我話:「我個樣好似有少少唔同咗咁。」

佢抬起頭好認真打量我,然後噗哧一笑,「係咪曬黑咗同肥咗少少呀?唔好食咁多街邊嘢啦!」

去台灣嘅第二個月,或者可以講係所有事情嘅開端,亦係我第一次察覺有啲唔妥嘅時候。不過可兒一笑置之,當時都令我覺得自己太多疑。

都怪可兒觀察力唔夠,抑或係,我嘅危機意識不足?

總之,去台灣半年旅行完返嚟香港,爆發嘅唔止係第三波肺炎疫情,仲有我身上一連串嘅不可思議事情,如果早啲知道會咁,我就唔使狼狽。
去到可兒公司樓下,差唔多晏就三點鐘,等到六點幾,終於見到著波鞋短裙嘅佢出現。

本嚟我捱喺牆邊等佢,佢好似見我唔到咁想直行直過,於是我企出路中心正想叫佢嗰刻、佢行得愈嚟愈近嗰刻,我見到佢雙眼望住我身後方。

「可兒!我返咗嚟香港喇!」我用佢肯定聽到嘅聲線打招呼。

點知佢愕咗一愕,視線由我頭頂掃落腳尖掃咗一眼之後,居然乜反應都唔畀,甚至加快腳步同我擦肩而過!

「可兒!」我追住佢、拉住佢隻手嗌:「唔使嬲到咁樣呀嘛?」

佢轉身用好驚嘅眼神望住我:「你係邊個呀?放開我呀!」

佢似乎真係好驚,唔通我真係又肥又黑咗好多?但之前一直都有視訊㗎。

我只好放開手,冒住被人告嘅風險除低口罩,低聲下氣講:「係我呀,無見半年就唔認得我喇?唔好嬲我啦。」

佢退後一步,「無見半年?」佢再度由頭到腳望我一次。

「應該話係十四日先啱,喺台灣臨飛之前都有同你傾視訊。」我遞上紙袋,入面有佢最鍾意食嘅海邊走走。

「Sorry 呀,返嚟香港無即刻搵你。我張 Sim Card 唔知點解俾人 Cut 咗,一落機又俾人送去隔離十四日,不過我有借電話打俾你㗎,但打極都無人聽⋯⋯唔好嬲我啦。」

對住佢,如果一開始唔死狗,佢一定會愈嚟愈嬲。

我一嘢塞袋手信俾佢,希望可以塞住佢把口。

佢接都唔接,用好陌生嘅眼神望住我。

無錯,呢種陌生眼神絕對唔係扮出嚟。
「唔好意思,我諗你認錯人喇。」佢都除低口罩。

戴咗口罩全日又加上天時熱,搞到佢眼下有道口罩印、雙頰紅晒、成塊面流晒汗,但⋯⋯佢係可兒呀!

「你、你講咩呀?唔、唔好講笑啦。」我開始慌,嘴角不自控咁戚戚下。

「係我喎!你個又廷 BB 喎!」情急之下講咗「BB」出嚟,平時我嫌肉麻唔會講。

由於我哋兩個都唔戴口罩,街邊個個都啤實我哋。

我再次捉住佢隻手,「我哋搵間 Cafe 慢慢講啦⋯⋯」

「唔去呀!放手呀!」佢係認真想鬆我,勁大力咁 Fing 開我。

「呃係,依家無堂食。咁企埋一邊先講啦⋯⋯」

「好痛呀!你再唔放手我嗌救命㗎!」佢把聲充斥住焦急同恐慌,係我從來未聽過嘅。

甚至⋯⋯佢眼角滲出眼淚⋯⋯佢⋯⋯佢真係俾我嚇親!

而令我鬆開手嘅並唔係佢,而係我聽到有把男人聲喺我身後嗌佢。

「可兒!」

係喎,頭先可兒係向住我身後行去⋯⋯

我隻手開始無力,捉佢唔實。佢甩開我跑去我身後呢位男士。

令我更無力嘅,係可兒對佢嘅稱呼:

「又廷!」
Lm
Lm
lm 好肚餓
追到 live會出多d
lm
新故lm!
我係咪聽錯呀?!

我轉身望去佢哋,真係以為自己睇錯或者發緊夢!

150cm 高嘅可兒,身旁係一個 180cm 嘅男人,而佢哋兩個係拖.住.手!

某段記憶突然映喺眼前。

「你睇你睇!」可兒好雀躍咁搖我隻手,另一隻手遞上電話。

當時未有疫症,大家都無戴口罩,露出佢漲卜卜嘅臉蛋。

電話上面,又係佢最鍾意睇嗰啲咩 On9 語錄。

講真,如果佢睇多啲書,乜乜百科又好、乜乜莫斯科秘密地鐵又好,佢應該唔會咁膚淺。

語錄上面寫:「30cm 身高差萌係世界上最幸福嘅距離」張圖仲要加好多心心。

我知道如果 Hea 應佢,佢實會嬲,所以我問:「哦,咪即係我哋?」

「係呀!」佢笑起嚟係幾可愛,不過有雙下巴,「上面話通常情侶間嘅身高唔會相差咁多㗎!所以我哋兩個可以相遇,仲拍到拖,唔係咁容易㗎朱主席!」

呀係喇,嗰排有段片好 Hit,好似係一個女歌手同一個唱歌好撚難聽嘅朱主席嘅⋯⋯首歌叫咩名呢⋯⋯

唔⋯⋯嗯⋯⋯呀!!

「從不喜歡孤單一個!」我衝口而出嗌咗歌名出嚟。
可兒同面前呢位同我一樣高嘅男人都怔咗下。

「咳、咳、咳。」為咗掩蓋尷尬,我乾咳咗幾聲,點知佢兩個好似仲更加驚,向後退一步。

第一眼望呢個男人,有種眼熟嘅感覺。

不過我即刻望返去可兒身上,「可兒,佢⋯⋯你⋯⋯」

唔係過咗十四日,你咁快要搵另一個男人呀嘛?——我想問,但明知佢會更嬲,所以又忍住。

「我唔知你點解知我個名,但你真係認錯人喇。」可兒挨落 180cm男身上講。

「點會呢,你——」我話講到一半。

「呢位先生,你唔好再纏住我女朋友喇,如果唔係我會報警㗎。」180cm男擋喺可兒前面,正色講。

咩話?我係咪聽錯?!

「屌!」我大聲一喝,「你收聲啦!我同可兒嗌交關你咩事呀?」

可兒就算有幾嬲,都唔應該咁樣開玩笑,我嘅耐性係有限㗎!

不過老實講,我嘅不安其實已經去到極點。

「BB,唔好同佢拗喇,我哋走啦。」可兒拖住佢隻手,開始畏畏縮縮咁講,好似當咗我係癲佬咁想避開我。

我開始覺得我諗錯咗,可兒唔係嬲咗我,而係⋯⋯佢真係唔認得我!

「行啦,豬豬。」180cm男溫柔講。

豬豬?!搶完我條女,竟然仲敢喺我面前大大聲聲叫可兒做「豬豬」?!我從來都未叫過,你敢叫!!

「仆街!縮開你隻手呀!」

喺我意識到嗰陣,我已經一拳打落180cm男塊面度,同時亦都令佢個口罩歪咗;同時亦都俾我清清楚楚見到佢全相。

我嚇到真係雙腳一軟,失去平衡跌落地下。

180cm男唔止身高同我一樣、個名同我一樣⋯⋯佢個樣⋯⋯

幾乎同我一模一樣!
快手
Lm
樓主會寫唔變態既故?
多人睇會更新得快d
新嚟Lm 之前睇鄰居故先第一次識你
眼訓絲,好耐無見
今次想食咩?
綠茶巴出新故?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞