隔離14日出嚟,我個淫底女友俾人食咗、我個身份仲要俾人取代咗《奪臉述異記》

1001 回覆
468 Like 41 Dislike
綠茶有冇邊個故係happy ending?
奇幻系NTR

聽講舊故全部都係變態,搵日有心理準備果時再睇
佢喃喃唸:「前世因,今世果。你要還債俾佢。」

「下?」我聽到懵懵懂懂,「下、下?」

張文軒雙手拍落枱,烏前身,「師傅,咁我地應該點做呀?點樣還債呀? 」

羅蘭師傅合埋眼,背脊挨落椅背,指向身後。

佢後面塊牆上面貼滿黃紙紅毛筆字既符,而佢手指向果個位,有張紅紙黑字既電腦打印 A4 紙,上面寫住:問米 5000元。

問題並唔係張紙用左長輩圖風格,而係個價錢!

嘖嘖嘖,係咪真係咁堅㗎?

我忍唔住講:「五千蚊,會唔會貴左啲呀?俾個試做價黎啦,羅⋯⋯黃師傅。」
張文軒同步話:「五千蚊算合理價錢喇,」佢撞我手肘,「俾錢俾錢。」

「黃師傅,請指點迷津。」張文軒恭敬奉上我攞出黎既錢。

收完錢,羅蘭師傅就好似平時睇戲啲問米婆咁,又拍枱又高潮眼,詳情唔講,總之佢宣稱請左阿圖前世上黎。

佢話阿圖前世係普通平民,而我就係日本軍人。

過程中係咁用男人聲鬧我:「殺人填命!我要攞你條命!」

「阿圖」走咗之後,羅蘭師傅回復正常,順一順頭髮問:「點呀,你哋有好好講數嗎?」

唔,佢做戲又真係做足全套。

張文軒信到十足十,「黃師傅,阿圖要索命呀!點算呀?」

羅蘭師傅皺眉,「呢位靈體既怨念太大,唔好對付⋯⋯你哋都係搵第二個啦。」

張文軒講:「得你救到我哋咋,黃師傅!你開個價啦,多多我都俾!」

「咪先!」我清清喉嚨,「阿圖要攞我命,直接殺我咪得,做乜搶我個身份?」
今日係得咁多?
大隻佬李鳳儀(?)
Lm
咁樣收5000
「佢嘅力量未強大到殺死你,只可以用妖力改變你個樣。」

「既然係我同佢兩個人嘅恩怨,做乜扯埋張文軒落水?」

跟咗凱婷姐幾日,唔多唔少都學下審問技巧嘅。

再問多幾問,羅蘭師傅惱羞成怒:「唉運吉就過主過主!」

結論,當然係羅蘭師傅只係一個呃錢既神棍。

不過事後證明,佢講中左兩樣野。呢樣係後話,當時既我地係唔知。

張文軒再迷信,都聽得出羅蘭師傅純粹呃錢,我哋兩個意興闌珊去咗間日本嘢度食晏。

「喂,你點搵到羅蘭師傅㗎?」我毫不掩飾嫌惡之感。
佢塞到成口壽司,「呢度,嘻。」喺褲袋拎左張報紙剪報出嚟。

佢隻粗手指夾住呢張得二乘四厘米長嘅細細張剪報,又笑吟吟咁,成個人充滿喜感,令人好難嬲得落。

不過我依然講:「依家仲邊有人睇呢啲分類廣告㗎!而且上面寫到咁似呃人,你竟然唔查清楚就捉我上去。」

張紙密密麻麻寫滿咩「奇難雜症」、「許願還願」之類一大堆訴求,再加個地址咁,無頭無尾、古古怪怪。

「喂!」我突然醒起重點,「大拿拿五千蚊㗎大佬,你唔俾晒全部,都俾返一半我!仲有,今餐你㗎!」

鬼叫佢咁豪爽叫埋晒啲海膽壽司同貴價刺身。

「呢位貴公子,」佢豎起食指搖搖下,「如果我無理解錯,你係用緊我嘅錢。」

咦係喎,我依家係用張文軒既積蓄,唔怪得佢咁唔客氣啦。

「而且,你唔搵工,好快會洗晒我啲錢。」佢講。

嗚,好大壓力。
飯後我地上左阿圖屋企,佢都係住喺深水埗,我想上去搵下有無線索。

佢住幢唐樓殘殘舊舊,走廊地板用晒啲懷舊綠白地磚相間設計,盞燈又壞左閃閃下,醒起佢話阿圖屋企好亂好多雜物,我忽然又唔想上去喇。

「阿張文軒,我都係返屋企先。」

「點解呀?」

「我⋯⋯」我覺得佢屋企應該會周圍擺滿膠袋、隨時有曱甴飛出黎咁,「我未餵屋企啲雀呀,佢地——」

「入黎先講啦。」佢已經快快手拉開鐵閘打開木門。

「咦?」

裡面雖然睇得出裝修好古舊、空間不大,但意外地非常之整齊企理,而且無咩雜物。
佢笑笑口走去開冷氣,「我執過屋黎。」

既然無曱甴,咁我可以安心地毯式搜索佢間屋。

不過老實講,張文軒又執過屋,搵唔任何可疑野,於是我轉攻佢電腦。

搵完一輪,我重提返先前既假設,「照咁樣睇,我覺得阿圖未必存心想搶我身份。似乎佢本身想一了百了,只係意外地用我個身份重生,就順便搶晒我啲野。」

我同阿圖讀既小學、中學唔一樣,工作亦無咩關聯,佢應該唔識我。

如果唔係我,唔通佢識可兒?

諗諗下,都真係有可能。

阿圖並唔係貪圖我個身份,只係想要可兒!
可兒係咪有玩cosplay定乜嘢 俾阿圖睇中咗所以要奪舍
咁一定連菊花都保唔住了
最近完本有詭秘之主
有啲唔係好明點解可兒分唔到男主同神秘人。。。Rose 就一眼分到。係男主太冇個人特色定係可兒神經太大條,定係可兒俾個神秘人影響咗
可兒先係boss
樓主
因為謎樣人個樣同陳又廷一樣、又有身份證明,重點係所有同可兒以前既回憶都有,無論性格、講野態度、喜好都同陳又廷一樣
張文軒坐喺梳化上面,攬住肚腩,我地啱啱食飽,佢個肚好似比平時更漲。

佢話:「正常黎講,陳又廷個樣好過阿圖咁多,阿圖重生之後,大可以飛左可兒然後周圍食女丫,點解係都要同你搶呢?」

「你有所不知⋯⋯」我邪邪一笑,諗起冰冷凱婷同熱情可兒既強烈對比,帶少少炫耀心態講:「可兒佢好撚大食。」

我略略形容可兒既食量,除左試過想要想到連打八號波都照衝上我屋企,前兩年同佢一齊去日本旅行更令人畢生難忘。

由於日本啲舖頭好早閂門,我地朝朝都七、八點左右起身準備出門。

問題係晚晚都行到好攰先返酒店,晚晚沖完涼(甚至沖緊涼)可兒都話想要。

感覺再過多一、兩日,我啲精同精力都會俾佢全部吸盡而身亡。

我有趁佢行藥妝果陣,偷偷 Google 過「馬上風」既平均年齡,同埋古代講既「採陰補陽術」究竟有幾 Work。

旅程最後果日朝早,我聽唔到平時叫我起身既鬧鐘聲,而係俾一種感覺整醒。

準確黎講係觸覺先啱,可兒又手多多搞我下面。

「唔好呀⋯⋯俾我訓多陣⋯⋯」

「最後一日喇,扑埋今次,又唔知幾時先可以喺日本不分晝夜咁做愛。」佢喺我耳邊吹氣。

「我會俾你 Chur 死架⋯⋯」

結果,果朝俾佢夾硬騎左上黎,我幾乎全程都攤喺床度唔使點郁。

所謂「霸王硬上弓」,套用落我地身上,可兒往往都係做霸王果個。

呢個日本旅程就係咁半推半就完結左。

我一方面會覺得佢 Chur 到我吃不消;另一方面又覺得呢個年紀,仲可以連續十幾日扑嘢都算係一項成就解鎖。
點知聽完之後,張文軒無任何羨慕目光。佢著眼唔在於可兒既性饑渴。

張文軒摸摸下巴,「其實你真係身在福中不知福。」

「我點會唔知呀!有肉地又淫底既女朋友,個個男人都想要!」雖然有時係會好攰。

「No no no,」佢搖搖食指,「我屬於貓派,唔係狗派架。」

「咩貓貓狗狗,完全唔知你講乜。」

「或者講《小王子》你明白多啲。」

「又乜呀?」

「講緊我同 Rose。」佢搖搖食指,「Rose 係我獨一無二嘅玫瑰,我亦係佢不可取替既小王子,我地——」

我即刻打斷佢:「得得得,講返可兒。」

如果唔叫停佢,佢個款好似想演講咁。

呢啲肉麻野都係留番佢直接講俾凱婷聽。

「係係,我鍾意咩野唔重要。」佢話,「我想講既係,你大概誤會左可兒喇。與其話佢係淫底,不如話佢缺乏安全感,佢只係盡所能去留住你。」

「點呀又?」佢呢副愛情專家既嘴臉好乞人憎。我提醒佢:「唔好又吟詩呀你!」

「性愛性愛。簡單黎講,我覺得佢想用性黎維繫愛。」

「唔係呀嘛!」我激動大聲講,「呢啲野無得扮到架喎。」

張文軒進一步講:「佢所做既一切,全部都係為左迎合你。」
唔。

我默默回想同可兒以往既一幕幕,張文軒會唔會真係講中左呢?

「喂,做乜無啦啦喊。」張文軒拍拍我。

我摸摸塊面先知原來我喊左出黎。

我諗起果次日本之旅其中一日,我地去左松江嘅島根縣立美術館睇日落。

遠離市區既湖邊,我地坐喺草皮上面,靜靜等到天色慢慢變暗。

周圍好少人,天上面久唔久有雀仔飛過。除此以外,一切都保持靜默狀態。

果刻,時間好似暫停左。

混雜深藍色同黃橘色既天空有種特有既幽靜美。

果刻,我成個人都覺得好放鬆。

可兒將頭挨落我膊頭上,輕聲問: 「明年今日,唔知我地可唔可以一齊再黎日本睇日落呢?」

只可惜果次之後,我地無去過旅行。

我更後悔嘅係,當時無好好應承佢第日再帶佢去日本。

可兒提出既問題,就好比兩個人玩遊戲咁,佢拋出一個波而我無好好接住,任由個波彈開、飛走,令可兒既期望落空。

張文軒咁樣一提我先明白,可兒之所以成日話想去旅行,為既並唔係可以瘋狂扑野⋯⋯

佢只係想同我兩個人可以真真正正日見夜見。

只可惜,我依家先明白。

日落縱使不美 卻在藏著獨有的奧秘
才會讓我共你不捨不棄

=待續=

大家睇得開心,我繼續寫得開心!
正式宣佈:寫作進度良好,下次滿 50 個正評可以加
越嚟越好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞