隔離14日出嚟,我個淫底女友俾人食咗、我個身份仲要俾人取代咗《奪臉述異記》

1001 回覆
468 Like 41 Dislike
Lm
又live左
歡迎新讀者
拿拿拿,我係寫聖地牙哥鬼屋,但唔變態呀下
同埋我係巴
究竟算唔算呢
緊係記得白熊巴啦,你唔係睇晒波波故喇咩?
我之前追到一半停咗今晚先睇完
加速
橘子綠茶係靚女嚟
咁溫柔
寫出嚟啲嘢咁嘅喂
live左 樓主請繼續
咁你出快啲啦
好開心 綠茶巴有新故
餓故咗好耐終於可以每日都入嚟撳爆個F5啦!
今日再出
歡迎買咩絲
好耐無見

我要加速寫

睇住其他故先
live jor
lived
夜晚七點鐘,可兒步入我視線範圍,而佢身邊仲有果個張文軒。

可兒同我一樣都係屋村長大,見佢禁緊大廈密碼又未同張文軒講拜拜,好明顯呢個仆街諗住送埋佢上樓,咁我就無機會向可兒解釋。

「可兒,係我呀!」我急急腳跑到佢哋身後。

「又係你?」可兒手都震埋,「你點知我住喺度㗎,你、你跟蹤我?」

佢真係當咗我係痴線佬。

「唔係呀,我先係陳又廷呀,佢係假扮㗎!」我指向靜靜企喺一邊嘅張文軒。

張文軒一副警戒嘅神情,但無阻止我講落去。

我只要一口氣攞晒證據出嚟,就算可兒未必完全信晒我,都起碼會小心張文軒!

聽到我提起陳又廷,可兒即刻瞥一眼身邊嘅張文軒,尖聲質問我:「你點知佢叫陳又廷?你查過我嘅私生活?」

我擺擺手,「唔好咁激動先,你冷靜啲聽我講。」

呢個時候屋村仲有唔少人出出入入,我哋三個企喺大閘前面阻到街坊,而估唔到嘅係竟然由張文軒開口。

佢拉一拉可兒,「我哋企埋一邊聽下佢講咩先,唔使驚,有我喺度。」

於是乎我哋三個人嚟到附近公園仔。
我即刻拎部電話出嚟,開啲相俾可兒睇,「你睇下,我哋以前所有回憶都喺晒度。」

我開一張我哋某次夜晚行山相,「呢晚本身我哋 Book 咗一日團去大埔上山睇螢火蟲,點知上山上到一半落勁大雨。

你驚到話好似拍鬼片咁,唔敢上去、留喺車等,結果我哋最後睇唔成。」

可兒有啲愕然望住我同電話,再望向張文軒,「我又真係有咁講過,你記唔記得?而且係因為你話好似好危險唔想上,我先咁樣講。」

係咁嘅咩?

當時領隊用 Walkie 同同事聯絡,好似想討論仲繼唔繼續行上山,但佢個 Walkie 好似無啦啦壞左。

既失聯,荒山野嶺又得我地十幾人,仲要半數團友話唔上去,即係如果繼續上就得返領隊同幾個人,我好似真係有同可兒分析過當中危險程度。

原來佢係聽完我講,為左迎合我先話唔上山。

不過呢個唔係重點,重點係我有晒證據,我轉頭質問張文軒,「你肯認你係冒牌貨未呀?」

佢伸手碌我部電話,上面有當晚影嘅相,「你講既呢番『回憶』,其實睇呢堆相已經可以大概估到出黎。」

我一針見血指出:「無錯!我手上呢部就係陳又廷既電話,我身上全部都係陳又廷既野,因為我本身就係陳又廷!」

殊不知佢竟然一臉悠然無視我,答返可兒頭先個問題:「我梗係記得果晚啦。

上山條路經過一間荒廢小屋果陣,你仲問如果俾錢,我敢唔敢自己一個人喺間屋度過一晚添。

你記唔記得你開左咩價?」

佢呢個問題係問可兒,但佢將視線轉向我,擺明係挑釁我。

可兒知道張文軒係想 Challenge 我,亦都靜靜等我答。
加速
擔櫈仔等更新
等多人live咗先
快啲呀又live 咗
你係咪認錯人呀
我係巴打嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞