隔離14日出嚟,我個淫底女友俾人食咗、我個身份仲要俾人取代咗《奪臉述異記》

1001 回覆
468 Like 41 Dislike
張文軒食左你條囡
唔係唔焯返蒼井優呀
咁快live 左

估 可兒比人Ntr

主角無得屌凱婷 9成分左手
夠啦夠啦
無可能架
留意多啲遇到人同物時,主角個反應同態度。好似講咗等於無講
電影?
其實真係無講過
我等左陣唔見佢出嚟,唔,咁我入去搵佢。

原來佢唔係攤喺張床度等我,而係將我個背囊啲嘢倒晒出嚟。

大獲。

「你失蹤期間,走左去買嘢?」佢指住我部 Macbook。

「仲有,裡面啲衫唔似你平時著嘅 Style。」

情侶咁耐無見,唔係應該攬攬錫錫先咩?佢依家似係審犯多啲。

定係我平時俾大食可兒寵壞晒呢?

結論係,凱婷唔壞,我先係壞左既人。

「我⋯⋯唔,我想改變下生活習慣啫。」我急急將啲嘢塞返入背囊,準備有咩事就即閃。

忽然,佢捉住我手腕。大力,而冰冷。

「你根本唔係張文軒。你到底係邊個?」
「下?咩呀,凱婷你係咪太掛住我,亂諗嘢呀?」呢個時候,當然要抱緊處理。

「縮開。」佢閃開一邊。表情望落去唔似嬲,純粹唔想俾我攬。

「Sorry。」

「文軒從來唔會叫我中文名,佢淨係叫我英文名。你就算扮,都扮得似啲啦。你唔知我英文名啦?」佢交叉雙手放喺胸前,冷眼望住我。

大獲。佢觀察力真係幾高,亦都好冷靜。

唔怪得頭先叫佢凱婷,佢彈左一下。

「Um⋯⋯我好似連以前嘅記憶都無埋⋯⋯」

佢坐喺電腦椅上,橋起雙腳,「唔使作大話喇,直話直說啦。文軒失蹤左咁耐,咩情況我都諗過,我淨係想知佢發生咩事、依家喺邊。」

我企喺佢面前,好似一個做錯事被懲罰嘅學生咁,而佢當然係 Miss 啦。

唔係喎,明明做錯事嗰個係張文軒,點解我要咁心虛呀!

係佢搶走晒我所有嘢呀!
我試探問:「係咪我講咩你都信,即使有幾天方夜譚,都唔會送我去精神病院先?」

「唔理咩事、咩方法都好,只要有機會搵返文軒,我都承受到。」佢好堅定咁望住我雙眼講。

哇⋯⋯凱婷態度冷冷冰冰,其實佢係好鍾意張文軒,即使張文軒消失左七個月都無放棄過。

仆街,有個咁好嘅女朋友,點解仲要走嚟搶我嘅可兒呀?!

我覺得凱婷可以做我戰友,而且亦都無辦法瞞落去,於是將所有事情講晒佢知。

「無可能。」聽完,佢第一句咁講。

「都話咗你唔會信我㗎啦!無嘢我都係走先喇,Bye。」

「唔係,我意思係,文軒唔會為咗搶你女朋友而變成你,應該話,唔會貪你個身份。」

凱婷嘅出現,為我帶嚟另一種可能性,或者新出路。

呢個方向亦係佢點醒我:陳又廷同張文軒未必係互相對調咁簡單。
錯了,陳又廷先係壞咗嘅人
正解
正皮ed
歡迎巨龍巴
推但係又唔推係咩玩法
小心糖尿呀
感動
呢個故嘅人物係幾得意
磨牙,太吊癮了
㩒錯左
個座山有啲奇怪
可兒
Live左
Lm
真慘
自己條女俾人食左
又冇得屌返佢條女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞