隔離14日出嚟,我個淫底女友俾人食咗、我個身份仲要俾人取代咗《奪臉述異記》

1001 回覆
468 Like 41 Dislike
live目前人數:一人
仲以為新讀者
Live:2人
live btw 大家一齊推爆佢
Live + 新讀者!
講樣嘢你知,啱啱去森記訂咗套聖地牙哥鬼屋~
有新文未呀樓豬
雖然目前未會相認,張文軒暫時扮演阿努,而凱婷亦要扮唔認得佢,不過睇佢兩個尷尷尬尬咁一定好過癮!

門一打開,肥仔張文軒出現!

我即刻望去凱婷,佢似乎無好意外張文軒走晒樣,可能因為我事前形容得太貼切。

張文軒粗魯地大步大步踏入屋,大聲喝罵:「屌!又廷你呢度好撚難搵囉!又唔落黎接我!」

呃係,「阿努」並未上過師傅屋企,今次係第一次上黎。

不過⋯⋯點解佢好似怪怪地咁⋯⋯

「呃⋯⋯Sor 囉。」我比比手,「介紹返,呢位係我好朋友,阿努;呢位係司徒師傅;呢位係我之前同你提過果位張文軒既女朋友,佢叫凱婷。」

「凱婷⋯⋯」張文軒打量凱婷喃喃講。

而我最期待既係,佢會問凱婷壞唔壞。

「兩位好。」不過張文軒只係愕一愕,「唔好意思呀遲左上黎。頭先好撚塞車,我等左好撚耐先上撚到黎,Sor 呀下!」

唔⋯⋯張文軒你⋯⋯係咪因為唔想俾凱婷認出,所以特登扮晒粗魯又爆晒粗咁嘛⋯⋯?

比起我,凱婷似乎無乜反應,冷冷行返去飯枱,「唔緊要,師傅我地繼續。」

司徒師傅同我一樣知道晒成件事,佢都唔多講啲乜,淨係簡單將啱啱講過既野講多次俾張文軒聽。

我好奇問:「如果有生命危險,點解師傅你肯幫我地?仲要瞞住司徒嫂。」

佢唏噓答:「揸的士根本就唔係我既天職,我都忍左好幾年,始終救人先係我既使命。」

「唔好話因為呢排揸的士無生意,先要轉行⋯⋯」我細細聲講。

凱婷無視我既話,總結:「即係話,我地依家已經準備好晒陣法、法器、參與者同埋施法地點。咁可以隨時作法?」

我補一句:「唔會要等到月圓之夜呀嘛?」

「啪!」

「仆街!」張文軒無啦啦大力打我大腿,「尊重啲呀你!」

嗚!一個文青溫順肥仔無啦啦變左 MK爛口肥仔,我好唔慣。

司徒師傅笑笑口,「當然可以。不過呢個法陣仲需要生靈同可兒在場,問題就係點樣搵埋佢地一齊上山。」

凱婷摸摸下巴,「用棍打暈佢兩個,直接綁上山應該 OK。」

「哇唔得!」我即刻反對,「乜你一個女仔人家咁暴力架!打傷我既可兒咁點算呀!」

「屌!迷撚暈佢地兩個咪得囉!咁撚簡單!」

唔⋯⋯張文軒我都係叫你搭一兩句粗口啫,你使唔使句句都咁突兀呀?

我係咪應該提提佢唔好咁造作呢⋯⋯
「呀!」我突然醒起,「我知道喇!」

「講你就講啦仆街!扭扭拎拎!」

張文軒你啲粗口聽到我有尷尬癌呀!

我忍住唔鬧佢,講出我既計劃:「是咁的,可兒之前有叫過我幫佢搵名醫黎醫下假陳又廷既⋯⋯」

但最近陳又廷拒絕唔見醫生,採取放棄態度。

同時,陳又廷無論有幾攰都好,佢都會叫可兒陪佢去大埔行下山。

唔使講,果度正正就係大埔滘自然教育徑啦!

咁只要我同可兒講我搵到名醫介紹佢地識,然後可兒就呃假陳又廷陪佢行山,實質係帶佢見名醫。

我不得不佩服自己既聰明才智,「即係話,呢個係計中計中計!其實背後係我地呃可兒去呃陳又廷上山!」

司徒師傅同張文軒靜晒,似乎仲消化緊我講乜。

「行得通。」凱婷係最快聽得明我呢個計劃既人,佢問:「不過你點肯定可兒口中既『大埔行山』就係大埔滘自然教育徑?」

「呢點我肯定。」司徒師傅幫我搶答,「果間廢屋係生靈出體既地方,我認為係某種力量引導佢過去,又或者佢定期要上去吸收怨氣、滋養自己。」

我發覺師傅無錯係好擅長於大膽假設、細心推理,但一提到法力同捉妖,我總係覺得佢好唔靠得住咁。

靜左陣張文軒好似搞得明我既計劃,佢問:「咁即係你去同可兒講,你個仆街已經搵撚到名醫,約佢某日上山。而我地就喺山上等佢地黎到,就即刻施法?」

「係係。」我答,「師傅擺陣應該可以用法陣鎖住生靈唔俾佢郁啦?同時我地綁實可兒,所有人喺法陣之內,師傅再施法打開鎮魂鐘?」

然後我湊近張文軒,細細聲提佢:「你唔使勉強自己句句都講粗口架。」

一諗起在場全部人都知佢就係張文軒,而佢仲搏晒命爆粗扮第二個,其實佢都幾可悲。

張文軒著眼點唔在於個計劃行唔行得通,佢問:「但咁樣可兒會覺得你呃佢上山,變相令佢出賣『陳又廷』。我覺得佢會好撚憎你。」

「I don’t care。」我聳聳肩,「將生靈放返我身體入面之後真相大白,佢一定會原諒我啦。」

然後,張文軒講左一句話,令我當場靜左唔識應。

佢話:「你有無擔心過,依家生靈對佢咁好,佢就算知道晒呢一切,佢情願揀生靈而唔想要你?」
Wow 啱啱入黎睇下 就出文
然後拎又廷去BBQ
放心,唔會有
已經甜完喇
咁快就睇完唔夠喉
想要都可以呀,整個血淋淋結局俾大家嘆下
Noooooooooo
你個名係咪寫錯左一個字
最抵錫唔係訂我既書,而係去森記

送阿肥仔文軒俾你玩一晚
Feel到張文軒講粗口講上癮 返唔到轉頭
文已出,請丁吧
會唔會咁巧合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞