隔離14日出嚟,我個淫底女友俾人食咗、我個身份仲要俾人取代咗《奪臉述異記》

1001 回覆
468 Like 41 Dislike
唔好講咁多啦 我要文啊
可兒...
lmlm
鍾意你個名
要文要露出 _ _
舊嘅唔去,新嘅點嚟
歡迎新讀者lm
就算露出咗都冇人想睇
又話好多文既樓主, live左喇!!
live jor
睇嚟想換身邊嗰個係你喎
今日出咗去,晏啲有文
歡迎月老巴
根本就冇嘅嘢 點樣換呀
加油啊, 我平時喺ig追故, 特登上嚟連登支持你
我要可兒
提款卡失效、身上嘅現金唔多,我買左一大袋方包就返去酒店打算做呢幾日嘅食糧。

攤上床之後,我望住空白一片嘅天花板,思索下一步應該點行。

圍繞我周圍嘅人際關係我已經試過晒,包括屋企人同可兒。

朋友就應該唔使晒心機去試,都肯定一樣唔認得我。

突然之間,我覺得自己都幾可悲。

能夠證明身份嘅嘢,只得區區一張身份證,當五官唔同左樣之後係無任何辦法證實「我就係我」。

連由細睇我長大嘅屋企人、連形影不離嘅女朋友,都完全察覺唔出蛛絲馬跡,即使面對面,佢完全搵唔到一絲熟悉感。
我有諗過同可兒講返只有我哋兩個先知嘅回憶,但最恐怖嘅係,張文軒都知道!

而且佢記得比我更加清晰,對質上嚟,只會令我繼續處於劣勢、令我更加可疑。

思前想後,唔講回憶同感覺,要搵實物或者眼見得到嘅嘢去證明嘅話,係咪得返 Whatsapp、IG 呢啲嘢?

我搖搖頭,無論感覺定係實物,暫時搵唔到有咩可以證實我身份。

突然之間,我覺得自己真係好可悲。

隔離十四日出嚟之後,我所擁有嘅一切都喺一夜之間無晒。

可兒、屋企人、屋企,甚至連銀行戶口嗰僅餘嘅四位數都拎唔到出嚟用。

唔好話去搵朋友或者舊同事求救,連搵醫生都只會俾人捉入精神病院,換句話講,全世界得返我一個。

勉強嚟講,仲有隻認得出我但困左喺屋企、又幫唔到手嘅貓仔。

醒起琴日搵可兒提過首歌,真係好諷刺⋯⋯《從不喜歡孤單一個》⋯⋯

既然陳又廷呢邊條線斷左,咁不如試下去查下張文軒咩底細?
我暫時都仲係覺得,張文軒似乎係睇中我嘅人生,所以用左唔知咩方法去改變我哋兩個身體外貌,從而對調二人身份。

佢係儲心積蓄咁去搶我擁有嘅所有嘢,再推理落去,即係話佢事前一定對我有初步認識。

我諗到頭都爆,都對「張文軒」三個字甚至我依家個樣無任何印象,我哋兩個生活好似無交集過先係㗎。

抑或,只係我唔記得左呢個人呢?

我再次拎返張文軒張身份證出嚟,佢今年同我同年,都係二十七歲,我哋會唔會係小學或者中學同學呢?

身份證上面除左有佢全名,仲有佢個英文別名 William。

我開左假社交帳戶之後,搵左好耐,終於俾我搵到佢個 Facebook 同 Instagram。

而好彩嘅係,有啲 Feed 係無較到 Private!
你無身體?深思細恐
連登呢邊靜好多,多謝你上嚟
可兒除咗扑嘢,乜都唔識
你知道得太多啦 唔想死就交文出嚟
Lived
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞