隔離14日出嚟,我個淫底女友俾人食咗、我個身份仲要俾人取代咗《奪臉述異記》

1001 回覆
468 Like 41 Dislike
文呢?
我寫完睇返都唔係好明 但我明個concept
我諗因為主角去左台灣半年 之後又錫可兒多左
所以意識下只會覺得佢去台灣改變左
而唔會覺得佢有問題 反正仲開心 仲更信面前呢個所謂嘅又廷
LIVE到呢個最緊張個位...
然後就沒然後

出文呀
傻豬,點會咁簡單
我已經寫好結尾嗰句喇:
「然後,我訓醒照鏡一睇,我個樣仲係陳又廷,原來一切只係夢嚟咋!」
你有個大膽嘅諗法
解釋得好好
而且可兒係單純易呃
即時變神作
放心,今晚張文軒會出現
好啦 原來係我諗多咗
wow lm
Good try呀,如果篇幅夠都想加埋落去,當係Twist上twist都好

不過短故唔咁曲折了

大家用最直接方向諗得喇,唔會好複雜
好睇
唔壞既凱婷好正呀
晏就我行去茶餐廳途中,聽到細細聲「懾」左一聲,以為自己聽錯,下一秒有人扯我入後巷。

「哇!乜事!唔好綁架我呀!」

話晒我人生第一次住豪宅、有菲傭,本身都諗緊會唔會有人打劫我之類。

「我唔會傷害你,你聽我講完,我就會走。」陌生男聲喺我背後好緊張咁講。

我回身一望,對方係一個同我差唔多年紀、差唔多身高,不過就肥好多既男人。

著 Polo 恤同牛仔褲。由於又高又肥又黑又寒背,外型有少少似黑熊。

「我無錢架,你搵第二個啦!」我轉身想走。

「唔好走呀。」佢捉住我手腕。大力,而溫暖。

「唔好搞我呀,你認錯人喇!」
「你聽我講!只要你唔辜負 Rose,我會祝福你地。」佢緊張得滯,講到走音,「如果你傷害佢,我唔會放過你!」Rose 即係凱婷。

「下?」

佢放手,急急腳走,「我講完架喇,你好自為之啦。」

「咪住,你係凱婷咩人?」

明明佢係黎警告我,反而佢個神情畏畏縮縮,氣勢完全調轉晒,一啲霸氣都無。

佢企定左,背住我答:「你唔好理啦,總之你唔准蝦 Rose!」

「你唔講清楚,我依家就去蹂躪凱婷。」

「唔得!」呢句話當場令佢轉身,好似隻黑熊咁撲過黎,「你還返副身體俾我呀!」

我即刻縮向一邊,「你係張文軒?!」

我重新審視佢一番。
原本既張文軒,即係我依家呢個樣,係五官幾端正、身型好 Fit 有少少大隻果種、健康膚色,加上有錢,絕對係《霸道總裁我不要》果類小說既男主角,即係溝死女既完美化身。

順帶一提,「我不要」即係「要」咁解,啲女人成日口不對心好麻煩。

而面前呢位黑熊先生,塊面多肉到擠到雙眼細細、大肚腩,雖然未算肥到行路困難,衣著亦乾淨整齊既,但點都同張文軒相差甚遠囉。

呃唔係,我搖搖頭。問佢:「你⋯⋯你個身體係咪都變左另一個人?」

佢無奈點頭,「係呀,我本身係張文軒黎。」

咦?我一直以為張文軒搶我身份,但睇呢位黑熊先生既反應,睇黎佢都係受害者黎架喎!

成件事好似又複雜左,我諗要好好同張文軒傾傾。

條街實在太熱,肥仔易出汗,於是我提議喺餐廳邊食邊講,佢即刻話有好餐廳介紹。

我地喺一間貴價美式漢堡包店裡面坐低,除低口罩果刻,佢無啦啦伸手撫摸我面頰。

佢吟左句:「『公子只應見畫,此中我獨知津。寫到水窮天杪,定非塵土間人』*」
(*出自《失題三道》)

痴撚線,一個大男人無啦啦深情凝視、仲要大庭廣眾摸我,搞到周圍啲視線好似聚焦晒落黎。
我唔係反對同性戀,只係唔想俾人眼望望。

佢究竟係鍾意凱婷,定係自己個樣架?

「喂唔好郁手郁腳。」我撥開佢隻手,指住枱面既野食,「食野先,我好肚餓。」

「呢度啲辣味薯條好好食架!」佢即刻猛塞薯條落口,又大啖大啖飲奶昔。

嘖嘖嘖,佢仲要食食下舔手指,跟手又拎起個包咬。

我忍唔住問:「你真係張文軒?」

「你唔好睇我依家咁樣呀,以前不知幾多女埋我身呀。」

我知我知,我有 Keep 住照鏡既。

嚴格黎講,喺佢角度睇,我係搶走晒佢一切既人,佢仲要由靚仔變成肥仔,理應會好憎我先係。

我應唔應該慶幸佢咁「無害」呢?

我開門見山問:「究竟發生咩事,點解你會變左肥仔? 」

於是乎,食住薯條講野口齒不清既張文軒由半年前講起。
今晚仲有冇文,好心急

BTW,好睇
恭喜絕影巴甩P
你仲記得我
今晚差唔多喇,聽日再嚟F5
聽日到了
心水清
第二日喇樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞