澳洲x職業治療OT,你問我答

924 回覆
17 Like 30 Dislike
係要body check
不過我唔知詳情係點 因為我係local有冇路過ching答到
想問邊度有呢類online course讀
https://courses.edx.org/courses/course-v1:HKPolyUx+ANA101x+2T2016/course/

我四年前乜都唔識個陣係到上過~但一D用都冇
建議你一係再搵過~
不過generally我覺得真心冇乜用, 人地用成個SEM上GE野, 如果可以用幾個鐘online lecture搞掂, 點解唔一早轉哂online self-study
Uysd 嘅OT /PT香港認可?
返嚟香港做嘢使唔使再考執業試
認何
澳洲register 左就唔洗考試
係指2.2/4GPA?
2.2= second low
2.1= second high
睇你鐘意邊到
我覺得Curtin
即係申請者唔使額外出錢?
如果Sydney唔係住咁近city, 搭返半個鐘車, 慳咗房租, 但車費會唔會好貴?
知唔知ot 同pt人工range
有人講100k aud都好易搵
但再上就無咩可能
基本上唔洗
唔知個別agent
車費係跟距離計
火車 bus tram都係要Tap on tap off
半個鐘火車 我預大概$4-5一程
Public hospital好似都會到頂
但private / independent practice就多勞多得
而家ndis OT service rate ~$200 / hour
More
咁樓主建議住咩好 性價比最高?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞