澳洲x職業治療OT,你問我答

924 回覆
17 Like 30 Dislike
主要個面學制係冇BOT
所有canada train ge OT都一定係MOT
所以都幾多人爭, 而且聽講課程都唔易pass
所以更多人選擇黎澳洲讀
有時好講運, 未必完成睇哂你BACKGROUND 成績個D
如果有PS真係要認真D寫, 可能你講中OT嘅重心, 佢會更加眼前一亮
趁有時間做下義工?
但係咪疫情下冇乜機會?
休息
整親頭24小時就冰敷, 之後就熱敷
睇physio
工作姿勢唔好?
拉傷?
唔洗客氣
Ching 可唔可以咪鳩up Curtin 夠成績科有關就得 pre req讀online course

聽講mot 一屆比一屆難grad
屌 去到邊都要同 d 香港人爭野
啱 得你可以讀 人地想讀係佢地錯
我都無話我要讀 又無話人錯

你講乜
Hahaha 我最後decline左offer, 8月開學宜家都未開關

Monash係做research勁? 佢briefing有講起緊間醫院會做research同比學生做實習
Ching們唔好傷左和氣
好GE野梗係多人爭~
呢個POST都係想幫所有, 有興趣讀OT GE人了解多D, 亦希望大家都行到自己想行嘅路姐
冇打錯
想問下佢本身讀咩, 而現在又讀緊邊間U GE MOT
你邊間U呀
希望爆之前快手搵到工
據我所知usyd 2.1係基本
Curtin high 2.2不過要relevant background
Monash 2.2都好似得不過香港唔認
其他我唔清楚

我relevant background
我見都有人讀其他science Major 入
USYD
我覺得澳洲整體冇咁快爆, 不過要mon住邊個city/state ge demand
始終大城市同二線城市D 供求都唔係太平衡
我要喺 NSW 搵呀
仲要睇埋我老婆搵唔搵到

仆街支那肺炎搞到我地嚟視察環境都嚟唔到
UC 要等咁耐?
之後唔係 呢幾日放緊大假 又無做運動 個斜方肌位突然腫痛 望左望右都痛
應該唔係
有親戚/fd係NSW?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞