事前簽紙「回佣95%」 Sea to Sky準買家:簽臨約前經紀話不回

1001 回覆
274 Like 5 Dislike
新世界有試過呀
天生樓咪一q清
但俾aa眼紅神之嘛
用下腦好唔好,你自己都識講跟返合約,唔跟合約一方咪breach of contract,一定要白紙黑字字晒賠償條款?唔寫係咪就唔使賠?睇下contract law啦

又唔讀書
合約寫’如果買到’
咁個買家有冇買
今次件事係個買家好人冇去到盡最後冇買先平到件事,如果佢搞大件事佢照買,你地AA咪理虧囉
買左之後AA反口梗係告尻佢啦
aa狗撚識咩係offer and acceptance撚知咩係contract咩

屌鳩佢哋夠㗎喇
你想教佢哋都唔會識啦
連咩係conditional offer 都未知
你都識話AA反口梗係要告尻佢啦,即係你都覺得佢理虧先要告佢,咁依件事係事前個AA同你講定你簽臨約啦,簽完我都唔會比你,我會反口架啦,咁你話件事邊個錯啦
告佢係因為breach of contract
唔係因為理虧
我用理虧係因為我驚你唔明咩叫breach of contract,所以用個layman既字眼,你用返breach of contract replace返理虧就得,implies 既意思都一樣
合約係講條款
‘理’虧’ 個理係指道理
咩一樣
同我玩咬文嚼字
你識唔識英文,implies
你都未答我上面條問題,唔好扯開話題
地產狗不嬲信唔過
喂傻鳩
唔識就死撚開啦
con你老母個ditional咩
conditions of contract定conditional offer識唔撚識分呀

呃得人多以為自己把口好撚勁?
你把口用黎呃啲比你更傻鳩嘅傻鳩咋
你睇下
咁簡單佢都可以理解錯
讀得書少真係有樣睇
佢地會話百佳有乜可能咁平
唔合理 一定係搵水魚呃人
份回佣紙買左先成立
買左未
2年後會多謝過經紀
商業決定有分對錯
以你個思維AA都可以告佢令AA損失左5%
唔好搵經紀問野呀咁叻
香港人 買樓!
入飛嗰萬尻幾個人都係自己做study 嫁
見無回贈先搵AA入飛R回佣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞