事前簽紙「回佣95%」 Sea to Sky準買家:簽臨約前經紀話不回

1001 回覆
274 Like 5 Dislike
事前簽乜都冇用㗎啦,要反口實大把方法,搵個老實嘅AA好過做乜嘢大龍鳳
雖然講係咁講,但95咁大貪,正常嘅AA都唔會睬你
想攞多啲咪同啲為生意無所不用其極嘅AA鬥古惑,有風險有回報
咁你咪索性唔好應承回佣囉
anyway 我只係回應AA佣金同公司對拆多少,係買家冇責任操心

你去任何公司消費都一樣,員工落袋都係幾個%,唔通你會自願用十倍出價去買咩?你拆得少,我加十倍,你都一樣係拆得少,拆得少,係AA自己同公司爭取先會解決到!
竟然仲有人幫佢哋口
一係AA 一係弱智
重點唔係個% 係簽晒傾好晒 誠信問題
屌你真係弱智
你係咪搞錯左啲野呀
買家理撚得你發展商賣唔賣得晒啲貨尾咩
咁撚樣叫價值?
咁咪試下揸住呢張野,自己又無買到樓既情況下,去告中原,睇吓睇告唔告得入,叫佢賠錢比你
我唔肯定事主嗰張
但一般回佣紙係無罰則
所以合理追討會係註明嘅回佣以及可能相關嘅利息或者訟費等

但呢件事有幾件事會影響事主追討
第一係佢簽嗰張回佣紙用字唔清晰對佢不利
第二係AA如果只係口頭話唔回 但實際上並未到履行責任嘅時點 呢個情況底下會缺乏違約證據 需要有AA方正式通知唔會履行合約內容
然而要計算損失亦好困難

我想指出嘅係合約係成立
只係裡面嘅terms同情況不利事主追討
啱吖
所以有啲人遇唔到啲話一就一嘅AA
因為AA一講唔回,佢就去咗搵啲口講回佣95嘅AA
物以類聚
你照買,AA肯簽先得架,你知唔知臨約上面都要AA簽名,先可以作實為你委任呢位AA作為你既代表經紀,而AGENT係呢個位係可以唔簽,份臨約都會生效,但係就變左你無agent代理,直接同發展商買,但係你亦不會收到AA既回佣
咁所以咪發展商俾佣買家冇俾錢
你買二手,會要AA回埋業主嗰份?
好奇一問
入黎以事論事,有無樓同入黎討論其實有咩關係?
我信連登無樓嘅人雖然多,但有樓嘅人都唔會少
即係唔做佢生意,攬炒
明未?
人地都無抵觸
你可以話aa反口,但你吹佢唔漲
因為依家唔算毀約
記者問咗地監局
回覆話咗,承諾反口都係專業失德

呢單事實係你地d死aa做得太狼
人地要回95%你可以唔做

等出案例啦
又唔係買家出佣
你勞氣啲嘜
唔得o架
入票時就註明咗呢單買賣一定要搵返嗰嗰AA代理

不過佢唔簽 呢個就已經唔係回佣問題
真係專業失德
回佣紙都唔駛拎出嚟 入硬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞