事前簽紙「回佣95%」 Sea to Sky準買家:簽臨約前經紀話不回

1001 回覆
274 Like 5 Dislike
巴打仲同佢解釋 好有耐性
都唔知佢地扮蠢定真蠢
所有生意
都係將成本轉嫁畀消費者,你係咪有病? 你估ngo?
茶記啲侍應係咪每做一單生意都有佣收?
啲佣係人地發展商拆出黎,人地嘅人工
關你鬼事
中原可信?
關買家撚事咩買一手
唔可信
最好自己搞
果到d AA無限影分身 普通討論一下就被淹沒
咁唔好回囉 做咩要回
上面好撚笑
有人話D AA會睇幾百頁樓書 自己計折扣率 自己研究周邊地理同搵埋配套

睇多過十頁我當你嬴啦
折扣率傻既都識計啦 簡單數學
周邊地理同配套 班AA咪又係讀script

屌你班AA真係上腦到以為自己好撚勁
屌班on9仔老母好撚過癮
中三畢業aa狗有部分係真蠢
其餘果堆就真on9

班撚樣自己都講唔通自己邊忽值二三十萬佣
就轉個講法黎話份佣係發展商俾關買家撚事黎說服自己值得收二三十萬

你話on唔on9
咁而家茶記係咪收完我一舊水碗面之後叫伙記回返廿蚊俾我呀
如果有茶記咁做咁果廿蚊又係咪我自己俾出黎呀

定你想話我聽你份糧值二三十萬?
咁而家陳生咪’反口’唔回
係個買家貪唔到95%/計唔掂數/為啖氣縮沙ja嗎
你試下公司唔撚整張leaflet叫佢哋sell丫
sell碌撚啦
問佢廳冷氣幾多匹樓底幾高我都驚佢唔知睇邊頁黎搵呀
其實治本方法係所有一手樓cut撚哂垃圾AA既參與
AA係一手樓既惟一作用就係用回佣方式幫發展商托樓價 等個價明升暗降 仆佢個街
你地既然覺得唔洗回 點解唔入票之前講到明唔回?
要玩彈弓手?
入票前同個買家講 佣係發展商俾 關你買家撚事嘛
做咩唔講
發展商出得呢份佣比一個幫佢出到貨既agent,咁呢個agent咪值呢30萬囉,如果全香港立例禁止回佣,好似外國咁無回佣呢回事,咁個agent又係咪無啦啦變左值?
上面我舉過例,有d豪宅,一個agent搵個客去睇,即日扑鎚買,前後唔夠10個鐘,幾百萬佣,但發展商俾得超開心,咁個agent又值唔值呢份佣
我好讚成一手cut晒aa既參與,可惜係唔work,發展商可能第一轉佢會去到貨,但一加價d客就人走晒,自己變左貨尾,跟住第二個新盤推,你點賣
其實有冇諗過 好多人本身都諗住買
只係諗住揀邊個agent幫佢入票?
幫買家入票個agent一定有份幫發展商出貨?
定件貨本身都會賣?只係爭在邊個售貨員賣
exact7ly
睇幾百頁樓書, 人唔笑狗都吠
佢一世人都唔知有無睇多過一百頁書
唔回個買家會搵陳生
你貪得陳生唔可以貪

不嬲一手都係發展商比佣
所以咪出狗招,假回佣呃買家囉。
唔係點養到咁多人。
香港地產成行風氣已經敗壞哂。
邊鳩度國家去睇樓買樓主要係傾AA佣,係得香港咁ON9樓市制度搞成咁。
咁呢個盤好賣啫,同埋都係第一二轉好賣,之後加價咪又變貨尾要agent谷

同埋我想問,如果真係立法,規定唔可以回佣,咁買家會點做,係咪唔會搵agent,直接搵發展商買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞