事前簽紙「回佣95%」 Sea to Sky準買家:簽臨約前經紀話不回

1001 回覆
274 Like 5 Dislike
好提議呀,有冇巴打識開group
呢件事係關乎入票人既利益, 回佣講緊以十萬計既事
深藍絲都唔會咁on9見老細係藍唔要返果二三十萬
道理上面aa反口覆舌仆街黎
但情上面回95係咪太誇張呢
即係劣質基因又出嚟啦賺到最盡
第二點有保留。

唔可以用「回得多」就唔答咁多問題,「回得少」就答多啲。

咩野叫多,咩野叫少,每人都有唔同界線。你咁樣講法,更代表AA嘅人係睇錢至上。
我自己就睇得簡單啲
買樓資訊手續真係唔駛靠AA
搵AA純粹就係大家分咗發展商個佣
佢唔駛畀乜服務我
但大家要做好個deal 誠信 態度 承擔責任 等等都重要

閪唔閪客真係唔知
95係事主屌狗咁屌返嚟 定個AA一心走數自己提出 唔多清楚
只可以話回95呢件事從客觀嚟講就係走數風險高
直接去填form 交form and cheque
有agent 咪可以幫手準備好本票 唔駛買 有d仲可以入多張 唔駛自己填form
無既就要自己睇清楚手續 有無回贈
覺得回太多咪唔好簽, 簽完之後話1蚊都唔回,毫無誠信點做生意

經紀service根本唔值咁多
試下當場大叫有無人幫手跟單,大把經紀撲過黎搶生意,當場切磋武藝都見唔少啦
寄生行業
如果個個買家做足功課,AA就根本唔需要存在。

直接同個賣家deal就算。

搵得AA教係想佢俾多啲資訊。

如果話平俾你,就等於你唔好問咁多野,OK,你一開波講明囉。冇問題㗎。

但唔好講話「平咗,就預咗答少問題。」咩野叫多,咩野叫少。每人唔同㗎。
AA?
貼隻aa狗卡片啦
閪客就不嬲多。

開宗明義講明我覺得冇問題。

但我就覺得唔好講「平咗就等於你唔好問咁多野。」

「x生,見你咁熟啲資料,又爽快,平啲俾你點話。」講明大家都開心。

唔好為咗搵客,平咗俾人,又提供唔到服務囉。
咁你咪去告佢囉
告埋施永清呀

都係果句
人唔貪心唔會比人呃
有鬼4000
一間咁大間公司,白紙黑字寫明,都要expect人地會呃鳩你。咁,真係冇野好講。

以前買樓都唔會期望有回佣。咁一開始有回佣嗰陣,係唔係都要expect「唔俾你正常,因為你貪心,呢行從來都冇人俾回佣嘅。」
都話叫你去告佢

你要人回95
人哋比陀地都要5%
根本全行都無人做到
呢d仲唔係叫貪心?

一早話左兩邊都係衰
全行冇人做到,點解要簽名?

唔簽得唔得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞