事前簽紙「回佣95%」 Sea to Sky準買家:簽臨約前經紀話不回

1001 回覆
274 Like 5 Dislike
仆街啦垃撚圾aa狗
自己錯撚晒都要屈個客係貪心
你班撚樣乜撚都冇做過俾幾千你喺度嫌少?
大家大埔買樓小心哩間世紀21宇田地產同哩個人
兩件事黎。你唔好偷換概念,個AA反口絕對係仆街,100%正確,但係個客貪心要人回95%都係鐵一般既事實
咁好簡單啫
分兩邊
覺得要AA幫手嘅咪自己出錢搵AA
覺得唔洗嘅咪自己直接入票俾發展商 AA佣俾返哂買家
自由選擇 而唔係強制逼你要
有AA資料未?
按揭不嬲直接問銀行
點會信AA
律師裝修AA敢介紹我都唔敢要啦 中間又俾人抽佣
佣$367000x5%=$18350落中原袋
$18350x22%=$4037AA實拆佣金

利申:十年前大行計法
我相信有客會咁做。因為佢地覺得俾咗錢你,你應該提供所有服務,包括一啲唔關佢事嘅野都要你俾資料⋯⋯
如果多5%,其實都係得4千幾蚊佣⋯
你未計要扣數
同跌陀地
計埋可能係0
Sorry,係8000幾
無錯,仲有陀地1成左右,十年前見唔對路已轉行,十年後係咪仲係咁計
施永青間公司連回佣都呃
傻啦 AA字典只有水魚 無好客
讓咩步, 你係做唔撚到回95%就咪撚應承人, 見人攪掂晒要簽約諗住食硬人先返口?

好在個買家情願攬炒, 依家攪衰埋自己個朵
佢係貪心還是蠢抑或只係被人水
係企硬唔讓步還是AA一口答應呢度唔係好睇到

但回95客觀嚟講係走數風險比較高
#399 有提及一啲地方買家可以保障自己
咁就唔可以屌個老千?
講真個客手上揸住果份消耗表咪又係AA提供,唔通佢地會拎住發展商果份價單自己睇咩,本票咪又係AGENT提供,一客兩票,唔通真係走去打20萬本票去抽籤,抽唔到又ON99走去排隊拎返本票咩,萬幾飛,如果要客人全部親身走去排隊拎返本票,場面都幾震撼。
但係我重申,服務只係agent佣金既其中一部份,幫發展商出到貨先係佣金既核心價值,只係香港市場比人扭曲到要回佣先合理咁解,全世界都係得香港會咁樣

利申香港同外國agent都做過
件事好簡單,點解最初會出現回95%呢樣野?aa同買家如果唔係一早同意左,點會有上面果張回佣紙既出現?

到aa反口時,又點解會出現一係無佣回一係就唔買既情況?好大可能係想夾買家要買,或者aa已經搵到另一個買家會收低回佣既情況。

係連登班aa先東拉西扯轉移視線
而家陀地5
佢唔洗跌陀地都要扣數
開aa同個區經名,一陣有人下次又中伏
屌同你班撚樣真係溝通唔到
偷乜撚野換概念
回95%都仲要俾2萬5你分呀
你哋做過乜撚野值2萬5呀
搵醫生律師做少少野都唔撚洗咁貴呀
咁個客點解係貪呀
係你班aa狗貪呀傻鳩
隻AA根本博個買家抽到前籌迫住買屈服
買家都有責任 數多幾個就根本知最盡係回9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞