事前簽紙「回佣95%」 Sea to Sky準買家:簽臨約前經紀話不回

1001 回覆
274 Like 5 Dislike
「一定要搵返嗰個代理」係對買家嘅限制,即係好似二手咁,就算AA唔簽,代理行有權追返損失
咁個AA自己唔要錢,你可以告佢乜嘢失德

連登真係太多FF
嘩屌
個AA跟到一半消失咗唔簽約搞到你成唔到單買賣都唔叫失德
你都好大方
唔要錢,浪費左時間
仲要比人告
未買過一手
你可以照入去簽,$0回佣咁解
仲有簽約有限時,自己執生最好唔好有咩甩漏
你應該冇買過新樓,或者閱讀理解有問題,或者both

上面講緊AA可以唔簽臨約上面委托代理人
買家一樣可以買到樓,但代理行會收唔到佣金亦都冇得回佣
但同時代理行可以向買家追返佢損失左嘅佣金,因為買家簽左委托代理
AA都係睇住你黎食嘅姐,見你頭籌揀到好野咪搏你唔捨得放棄個單位照簽,如果係尾籌揀唔啱心水,買唔買都冇所謂果d, 佢咪回多d佣去吸引你簽
你都識講會被追討 買有損失
選擇唔買又係另一種損失

佢應該嚟簽名 但無嚟
本身就係無履行應有責任
我真係咁耐都無試過見過有AA幫人入完票唔嚟簽約
你踩得屎多 信你
呢度有人話佢朋友咁樣做
而家做到有幾層樓揸手
真係賺到笑
小心AA狗咬你啊
啲AA狗根本無contribution

早排去紅磡的士位起碼100隻AA狗 西裝又著得柒 成班MK咁 見到都無人想搵佢哋帶睇樓
有冇人可以gather番依個post入面邊d user係AA
等我一次過block9哂佢
隔一浸就唔叫買家出
你思想咁撚單純?
咁冇相熟aa係咪唔應該買樓
唔係嘅話分分鐘簽咗回佣紙 最後都係冇回佣
但係唔買第一層樓又何來相熟嘅aa

同搵第一份工一樣 份份工都要你有兩年經驗
但份份工都要兩年經驗 fg點搵到第一份工
‘相熟’
係咪嗰D搵左經紀A睇左十尻幾次樓,一蚊都冇比過人
跟住經紀B一話回九成就變’相熟’ 左跟B買
都係嗰句,你嫌95%大貪,點解仲要簽名?仲要自己寫落去?

你唔簽,佢搵人斬你?

冇被迫情況下,自願咁簽,點可以話人大貪呢?
你咪x站在aa無錯既角度來講啦

明顯係你地講x咗唔算數,搵位裝9人
仲講x到係個買家錯

真係屌你老母

人地offer 95% 你做唔到咪唔好接job
明顯係你地講x咗唔算數,搵位裝9人
仲講x到係個買家錯

真係屌你老母
黑社會牙?
咁計法 每個人隨時都有幾廿個“相熟”aa
覺得較大左字型就代表自己聲大左
點解唔加毀約賠償條款入去張紙度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞