事前簽紙「回佣95%」 Sea to Sky準買家:簽臨約前經紀話不回

1001 回覆
274 Like 5 Dislike
的確佢本身都要租一排先入伙,但佢係因為”等入伙”先要租。
好簡單一句,佢無買新樓的話,會唔會賣自住樓?我都未計如果佢自住樓供完,之後啲租係白交。

btw我想講AA今次一定係最仆街,但話事主無買無損失就真係唔認同。
面嗰浸係咁睇。

底嗰浸,班管理層同發展商點deal,大家都唔知。

只可以講,簽咗同意書,大家都有責任遵守。唔遵守,即係冇誠信。
同埋講真,係香港扭曲左個市場,係外國,根本就唔會出現呢d新聞,買樓比佣,新樓發展商出佣比agent好正常,你比少個崩都屌死你,同埋外國新樓d佣金百分比其實仲高過香港,只不過香港樓價高,乘出黎個數字好似好大咁。
AA唔係服務買家 係服務賣家
係賣家覺得請班AA幫佢賣樓好過自己煩

二手樓1個或半個佣 好多賣家都願意畀
而一手樓個佣大咁多 條數點計 問發展商先知
咁又唔洗好好命既
好似今次新盤sea to sky咁
2房係難抽
3房 其實都唔太難
一間收3-4千 再加底薪 平時又有2手買賣租務
2 3皮一個月好難咩
點叫盡?
家陣明明係本身傾店數但aa狗反口
點講都係aa狗唔岩啦
如果佢覺得唔合理一開始做乜撚要應承
食撚屎啦
係啊 所以咪叫經紀回足100%
飲尿啦!
大佬佢簽得應承得就要守嫁啦
咩叫合約精神
咁係咪以後去酒樓食$1雞
覺得太便無可能就唔食
個AA應該就佢能力開價 唔得咪唔好開囉
如果有aa狗肯做義工
無問題架
但做唔到又應承跟住反口仲要之後先屌返個客大貪係咩玩法
不過呢啲resi aa狗好快無野撈
遲早新盤唔洗再經aa狗
同埋好多時d客都唔會r佣 r咁盡
熟客介紹好多都回8 回85都滿足
即係佢買樓花如果預兩年先收樓
最少都要預一年後賣樓,再租一年等收樓?
但無新盤嗰時好易食屎
不過有林奠plan之後好啲 放返啲二手購買力出嚟
其實我想講,唔經AA係無可能,你地只著眼呢D熱賣紅盤,但係好多盤,地點唔靚果D,係只能靠AA去推幫佢地賣,將D客由二手市場帶返出一手市場,所以你地睇野要放遠D睇,顯得好無知
一年內賣樓有得退,但係建議就唔咁計到咁盡先賣,到時搵唔到客,你又急賣,咁你賣唔到靚價
其實又唔關有無新盤事既
無新盤咪做2手囉
投放時間係長d 但係回報都成正比既
通常反得口 有份簽嘅人都打算唔撈或者已經唔撈o架喇
不過佢搵埋dm簽都咁
我估佢份嘢係一張白紙自己draft 又寫得唔夠慎密 公司度過根本無法律效力
所以,咪應該照封信去睇件事囉。

我唔需要知你背後策略,你唔需要理我係唔係想r到盡。

你做唔到,咪唔好簽。

簽咗,咪要履行。

好簡單咋嘛。
呢啲咪中肯
https://www.facebook.com/Weareagent/

呢個page啲aa狗好好笑
人格個個都好高尚
唔講以為aa呢份工要救人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞