事前簽紙「回佣95%」 Sea to Sky準買家:簽臨約前經紀話不回

1001 回覆
274 Like 5 Dislike
無錯,所以發展商點都食梗你,我比3% agent幫我解決晒所有煩惱,反正果3%都係出自買家身上
就算日後立左例唔比回佣,發展商一樣會搵agent幫佢地賣樓,因為佢地根本做少好多野
如果我自己去考地產牌,自己代表自己買一手樓,發展商會唔會回佣俾我?
唉 都真 所以遇到人品好嘅AA 就真係唔好叫人回到冇飯開
你講得無錯, 項目透明度高, 其實AA無存在既必要
我主張以保障消費者原則,避免買家買一手樓要綑綁式買AA服務,要立例限制一手價單要分開「經代理價」及「不經代理價」,兩者差價須為發展商予AA佣金額
知唔知自己up緊乜
從來你買一手樓都可以唔搵AA搞
有D盤你直接買,發展商會比回贈
不過sea to sky 呢個盤無
仲有就係你無比錢買AA服務(sea to sky)
你有比佣買乜春服務
唔係著眼於提供左幾多SERVICE比你

中原地產就係咁教你地做野?
唔怪得AA狗愈黎愈垃圾,
數又唔識計,例又唔熟, 問周邊配套都唔知咁。

個則有咩衰野一定唔講, 淨係識講買左過幾年就賺幾球。
睇完呢個post 發現aa狗係無恥方面同香港警察都有得間下
無咩恥買一手你會比佣
簽左紙可以反口,你買左樓同發展商講唔買得唔得?

咪跟番合約放棄訂金
你要入埋地產代理做先得
你都識講要放棄訂金啦,即係簽左文件就唔可以冇後果就話唔買就唔買,簽左就要跟合約精神啦

香港法治社會黎,唔專重法治,咁同國安法有咩分別
你咁樣同解釋1+1=2俾班aa狗聽有咩分別 佢地鐘意捩橫折曲都吹佢唔脹
份回佣紙有冇寫毀約賠償條款
AA狗一定係大愛L, 惠康百佳賣一樣既貨,見惠康賣貴20% 一定狗衝去幫襯惠康,完全體現左我賺夠啦 比下你賺既精神
依家係check 完邊到買最好,老鏈入到沙頭角買最後你同我講無呢個優惠 買就買 唔買就返歸
aa狗以為合約冇寫就乜事都冇
大大聲話俾你聽我讀得書少唔撚知common law係咩黎
仲有就係
回佣紙寫如果買到先回
咁你有冇買
有冇

Break 咩contract
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞