事前簽紙「回佣95%」 Sea to Sky準買家:簽臨約前經紀話不回

1001 回覆
274 Like 5 Dislike
有乜咁貪心?傾好價錢反口話人貪心?
你有料咪一開始話一個崩都唔回囉, 你個賤種agent
有料就直接話一個崩都唔回啦, 廢柴賤種AA
係唔係都話尻人agent 講唔岩聽既說話就agent啊?
又不會評論個別個案

官僚真係食屎
收樓嗰時先俾回贈
同本身傾好咗 臨簽約反口 有乜衝突?
咁全部回佣都邊有咁著數 全部簽完都唔洗回?
喔 誤會左
原來你係非AA既賤種黎
你條友都幾on9, 應該都係啲低學歷AA 狗冇機會讀多啲書學下邏輯思考。
宜家講緊唔係買家貪唔貪心嘅問題,講緊係中原白字黑字同人簽嘢,仲搵埋區經簽,然後反悔嘅問題,呢啲係誠信問題。
如果買家on9 獅子開大口,中原個AA 當初可以唔同佢簽,現實係中原唔單止個AA 同意呢件事,連佢上司都同事回95%,最後都反悔,證明呢啲間公司成批人都有問題。
你係咁追擊個買家,話人大貪,你都on9 嘅,同樣嘅樓,有人肯回多啲,點解唔去馬?
事實上抽新樓來講,AA 嘅effort 真係極低,純粹仔幫手入form, 幾千蚊都俾多你。
呢單case如果唔係中原over promise 個買家,佢可能一早搵第二間回少啲佣而買左,所以佢都有損失。
不過講咁大埋嘢,你班AA 唔會明架啦
上面咪講左發展商話唔可以換agent 囉
巴打講得好
根本回得多與少就唔係問題重點
重點係AA簽完紙都可以反口
因為回佣無左三房自住單位真係好on9,即場一人讓一步回八成都得掛
梗係無衝突 就好似吹話係Rolls Royce實情係Toyota 係個買家先會信咁著數
不嬲我兩面都笑尻佢地 一個就答應人地回95% 最後想食晒人地
另一個又係想食到人地盡 一蚊都唔比人賺
兩個唔係貪心係咩?
究竟買新樓AA狗可以有咩service提供,值成三十幾萬回佣?
但去到簽臨約前,就話回唔到佣,佢(中原地產經紀)就同我講,如果我哋堅持要回佣,就唔做我哋生意,我哋當時好愕然,傾咗一輪,佢哋有唔同老闆級人馬,包括區域經理、分行經理等等。但都唔係同我哋傾嘅,一係就接受回唔到佣,一係就唔好買囉
我認我係嫁 最鍾意睇人仆街
呢個就係main point
做過乜撚野要價錢30幾萬
2萬都比多啦
做得太盡係我單方面強行要求95% 拿支槍叫你應承 追你簽,依d叫做得太盡
貪 係你唔小心係合約無寫回幾多 我走去偷偷地寫做95, 依d叫做貪
雙方成年人同意講明95都ok 再去簽約依個步驟 係完全無任何做得太盡同貪既地方
諗清楚成件事前因後果發生順序 先好講野
咁個AA都好抵死
自己諗住呃個客可以回95%諗住去到臨尾反口可以搏人地焗住照買
點知飛又入咗 隊又排咗 力又出咗 但自己衰貪心連車錢時間都蝕埋
啲AA夠為咗嗰少少錢貪到盡連人格都無埋啦
咁都好意思出黎話人貪
出面經紀回到9成都已經係最盡
你憑咩野會信一個三唔識七既經紀 肯回95比你
你又無人脈 又一蚊都唔想比人地賺
只可以講呢個買家入世未深
知道你送埋個老母俾AA屌 真係唔貪心
大家你情我願傾好價錢先話食到人地盡?
點為之盡 點為之唔盡? 學似你送老母?
擺到明個經紀 最後想食晒人地回佣啦
我就唔信會有經紀咁大咬玩all or nothing
好多年前已經用喱招氹9人啦!
我個fd做到宜家fatfat幾層樓揸手
佢地覺得自己完全冇問題㗎喎!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞