事前簽紙「回佣95%」 Sea to Sky準買家:簽臨約前經紀話不回

1001 回覆
274 Like 5 Dislike
前籌買3房機會放棄咗都話冇金錢損失? 機會就是錢!
咁啫係靠估啦
你又唔係現場 作個故仔出黎做咩啫
想請教一樣野,邊句睇到我話公司唔洗拆數?
aa諗住大買家一舖,睇死佢一毫子回佣都冇都會照買。點知賭輸咗。
啫係以後簽完約 都可以話而家市況唔同咗 張約唔成立
AA邏輯
你連咩係offer and acceptance都未知
同你講都嘥鳩氣

依你班撚樣邏輯
所有投標都可以反口
反完口都唔會違約
啲aa狗好真心覺得自己有存在價值
咁而家呢單新聞既AA咪做左先驅者,入到揀樓區先’反口’ , 等其他AA仿效,令到D買家反思一下
你up乜鳩呀,咁AA做到成交,唔洗同公司拆咩,仲有公司先係拆最大份,AA袋成筆佣金的20-30%架咋,即係有70-80%都係公司袋
回佣紙用既字眼係’買到’, 即係買家簽左臨約AA就無得唔履行回佣紙既條款
呢啲仆街遲早實有報應
無AA呢班陷家剷,個世界是咪唔會轉
例如發展商賣左好耐既貨都賣唔到,agent搵到客幫佢買,呢d咪價值囉,你個反駁位係邊,講黎聽吓
我緊係知你地要拆數俾公司啦
公司又俾舖租 又俾底薪 又俾資源 公司都要食飯 抽大份好合理啦
咁你地話買新樓你地好專業嘛 做一單有幾千落袋都話少
出面有咩工可以入一入票send下資料就咁多佣
想知值更多錢個專業係邊?
回唔到36萬咪回32萬囉,倍人排一日隊都袋萬幾啦,好過咩都無!
又講個例字,例如青山公路滿名山果d HOUSE,幾千萬,發展商賣極都賣唔出,加佣比AA,AA轉頭就帶個客出去買左,前後唔夠一日,百幾萬佣,你可以話,個agent做過d咩,收百幾萬佣,但係發展商不知比得幾開心
買家係要反思一下
唔好再助長啲仆街aa狗唔跟承諾
要好似今次一拍兩散
班狗做錯野 要市民出錢私人檢控
地產狗做錯野又要搵市民自己出錢
買得樓大把錢 個小小算啦
買唔到康城咪買大圍,買kokohills
原來而家可以回到95%咁痴線
好人唔回
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞