事前簽紙「回佣95%」 Sea to Sky準買家:簽臨約前經紀話不回

1001 回覆
274 Like 5 Dislike
佢自己offer比人,宜家反口,你個岩咪幫邊個,做生意呃人仲要幫?
其實入form 係咪一定要經AA
你自己都回9成係度笑人回95%
50步笑百步
你又知人地唔會介紹朋友俾佢?
隻aa計晒數但一蚊都賺唔到
只怪佢大貪想咬晒人35萬
如果佢臨時反口話回85回9
個買家好可能豪多少少比佢
一蚊都唔回過主啦
點平左呀 個個買個價一樣架啦 睇你用咩期俾錢
其實個logic 錯咗
佢簽得呢份野underline就係預你會買到先簽
如果佢無lala改terms咁要再簽第二份唔係口講就得
你都幾on9 blame the victim. 大佬人地白紙黑字簽你都可以咁樣屌人唔屌個經紀?你on9? 好撚明顯一早個aa9就預左簽臨約就反口逼9你買啦
幫手推!
唔一定嘅,買家行為已經去到買樓簽紙一刻,而由於代理嘅行為(反口唔俾回佣)而void咗成單買賣。買家有權因為代理作出「不實資訊」而導致買家有損失(包括該樓未來嘅升值),都有機會追討㗎。

中原如果有道理,就唔會回覆記者查詢時,話交咗俾CS去跟啦。本身都知自己理虧先。

何況,AA呢行,你冇誠信,搵鬼經你買咩。一陣你話層樓乾乾淨淨,點知原來死過人,又俾人釘契。

白紙黑字寫到明都咁,口講嘅野更加唔真啦。點會搵你買樓。
其實,我覺得雖然地產佬係狗離,幾廿萬生意好係好撚多,但地產狗一向都係好撚耐至會開到一張單,你仲係到叫人回佣95%,咁咪即係白做?係回都唔好回得咁撚過份啦。地產商港共政府望撚住樓市升乜都唔做d人又唔搞佢?
你痴老母住綠表居屋
撚條毛咩
就係咁
上次買樓個aa我唔識野回得一皮俾我 (中X)
今次換樓搵到無搵番佢
上面位巴打可能以為買家拎支槍指住AA寫呢封回佣信兼迫區域經理簽署作實。

所以,買家有曬責任。
佢覺得95%唔合理,咪唔好簽囉。

好簡單咋嘛。
人地明顯玩尻你
其實中原都幾陰濕
張約係寫買到樓之後先會回佣
但就同你講一定唔回
如果唔買,搞到你買唔成樓之餘佢仲要冇法律後果
如果買,又要打官司去追返筆錢
好心做唔到95%就咪撚呃鳩人啦
1999⋯⋯
班垃圾aa 快d搞網上認購算啦
呢位巴打講既就make sense d告就一定有得告,係睇下個官會唔會判呢份約係不合理/非法既約唔洗守合約法,例如放貴利咁
話明回95就要回95架啦
就算佢後尾反口話回85都已經係隻aa無誠信
根本點講都係隻aa賤
佢而家一蚊都無得賺係抵死
無錯
咁佢算有良心講到明一定唔回,好過你買完先話唔回
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞