事前簽紙「回佣95%」 Sea to Sky準買家:簽臨約前經紀話不回

1001 回覆
274 Like 5 Dislike
回到95%咁撚盡? 點解個經紀唔等佢成交晒 最後先講一蚊都唔回

只怪自己做人做得太盡 一係你就有人脈 可以回盡比你
又無人脈又咁大貪 不如自己考埋經紀牌自己幫自己買就最划算
一般回幾多佣?

In case回完得皮幾野佣,公司再拆咪得幾千蚊一張單?
你唔係以為新樓啲回佣係非法掛
咁當初中原又應承?
仲要同公司拆架 得幾千蚊 真係唔做好過啦 你咪唔好買 過兩年又賺小幾球
温故知新

問:新盤回佣是否違法?

答:地產代理監管局就新盤佣金回贈一事向地產代理發出有關發放佣金回贈的指引,因此客戶向代理要求提供新盤回贈佣金並不會觸犯法例。
推 我地印咗15000張貼紙同大家分享國安法嘅喜悅
https://lih.kg/2077616
「《置業禮券》已成為歷史文件
其實張野公司出得就實保障自己
人地經紀玩串d真係簽晒所有野 都可以一蚊唔回都唔回
所以咪話 你有人脈既回盡晒比你都得 無人脈又貪心一蚊都唔想比人賺既 就不如自己去考經紀牌
樓上笑個準買家果班係咪aa狗黎? 仲要話人要回足95佣係傻?

明明一開始係你情我願
唔係你回95人地都唔搵你啦
簽晒文件之後又要反口
拿渣招就拿渣招
做唔到咪入票前say no
一開頭話得後尾又反口都可以大條道理
康城站出口個班
肯定aa 狗啦 試下簽完一蚊都唔回 睇下以後仲有冇人搵中原
咪係 都唔知係咪aa狗黎
擺明就係自己想昆人跟佢買 以為人地最後一定會因為想買樓而就範
你做唔到就唔好應承人啦 宜家仲要blame the victim
地產間間行個名都臭嫁啦 你估班友真係care咩 傻既
你唔吹到95 人地一早就搵左第間做9成
諗住夾人抽中前籌唔認數都夾硬去馬

支持買家唔撚柒買呀AA狗就係AA狗 新盤咁易賺呀?
的確係咁 我估最後直程同條友講 一係一蚊都唔回 一係你唔好買 個經紀賤就賤嫁啦 但買個個我都覺戇尻
無錢唔好撚學人買樓啦!
做唔到又爭住入 根本浪費大家時間
平時房屋狗咁多依AA狗
但係呢個post就冇AA入嚟護航
正 潮流興攬炒
買樓都有攬炒睇
上面啲AA狗衝哂出黎啦
房屋**
成件事係好白痴

第二段字面解讀係要簽好轉讓契(assignment)即係收樓個陣先會有回贈,用下腦好唔好,邊有咁著數

到你收樓個地產電話都轉埋😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞