事前簽紙「回佣95%」 Sea to Sky準買家:簽臨約前經紀話不回

1001 回覆
274 Like 5 Dislike
我同事抽中頭十名籌買左兩房,係咪賺到笑
D AA通常回幾多佣架?
最多回9邊度睇返黎?
邊個定最多可以回9成
你都痴線,人地開你95%回佣,你唔岩你又簽?定個客強姦住你簽?
簽左自己反口仲怪個客?
同人講外國點點點,外國強調合約精神,你唔講?
香港AA得而屌之,唔係無原因!
呢件事,個客100%岩,佢錯係錯在信左呢啲陷家剷AA狗
你都on9
「不會評論個別個案」
呢句真係每次聽到都好想打柒佢
價值咪就係幫發展商出到件成千萬既貨囉,不過呢個盤熱賣,d客自己衝埋去買咁解,到遲D加價加到d客覺得唔抵,咪又係靠agent繼續幫佢地推
買家叻仔 點解我要讓
相熟AA講公司規定
回95%擺明玩9你
你計條數中原都收得個萬幾蚊, 經紀到袋剩3-4000
因新樓不能隨時換AGENT
就是搏你抽到好籌唔要仲慘過佢
你都無俾AGENT一%錢,
你為左條氣唔買咪傻仔囉
中原回佣紙真係咁樣 唔係客自己整
香港宜家無合約精神咩?宜家問題係都未形成到一份合約
咁簡單嘅道理講到口臭班Aa都唔會明
你係咪無撚讀過書啊? 今時今日二手盤就話仲要AA狗, 一手肯做下功課都知啦。
入面啲人話佢地一蚊都唔會回俾客 好高尙架
簽曬野白紙黑紙都反口,一係中原賠返雙倍佣金囉。
正一黑店
自己google咩係offer and acceptance 啦撚樣
睇番張野,字眼係話如果買到先回95%,咁佢嗰一刻又未買到,毀乜約

仲有搵個好人品嘅AA都好重要 之前同屋企人係藍田利x閣想了解Sea to sky 有個叫Cat 定Kat既 AA 一開始好似好好人咁同我哋介紹 但門口有兩個小朋友喺度唔知等父母定點 個AA唔小心撞到嗰小朋友 但佢冇道歉之餘 仲勁大聲咁鬧嗰兩個小朋友阻住晒 鬧到佢哋眼濕濕 我同屋企人睇住都覺得好慘之後屋企人決定點都唔揾呢個AA 因為覺得佢人品有問題
之前連登有個黃AA都係世紀21
聲稱回到80-85%
有無伏?
好人品但唔回
唔好人品但回95%
你點揀
咪就係如果無AA,你咁勤力做功課,做完知道個盤咁垃圾仲點會買一手樓黎講,AA既核心價值係幫發展商賣樓,唔係著眼於提供左幾多SERVICE比你,SERVICE只係捉成交易易一部份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞