事前簽紙「回佣95%」 Sea to Sky準買家:簽臨約前經紀話不回

1001 回覆
274 Like 5 Dislike
唔係呀。係一份template嚟。有埋區域經理簽名。
呢個真。佢用「送贈」呢個字眼,就係走法律罅。
其實睇到呢d新聞真係好撚爽,貪心買家遇上古惑AA,一場爾虞我詐既角力,最後誰都佔唔到便宜,其實對AA界都係好事,睇吓班買家仲敢唔敢叫人回95
世界係咁運作就唔撚洗白字黑字簽左紙反口啦
你一開始同個客講「邊有回佣架,世界係咁運作,唔買過主」個客都仲同你買咁世界就真係如你所講咁運作
唔好昆完個客先上黎講廢話
其實你地明唔明張「置業禮巻」個重點,重點係要買家成功買到單位,填晒所有野先生效,宜家都買唔成,張野就是廢紙。
以後90反口
85反口 until zero
我望返美記張回佣紙
抬頭就係 現金回贈確認書 係有約束力合約嚟

但關鍵係回佣紙需要註明物業資料同價格
呢啲嘢喺揀樓前一般都確定唔到
所以無法成為一張正式完整嘅回佣紙

我一貫做法係將張回佣紙寫物業資料同價格嘅地方
改為詳細回佣計算方法
其他喺回佣紙上面嘅條款照舊保留 照簽名
咁樣就會係張比較全面嘅合約
笑撚死我aa狗書都未讀好話人無知
如果aa狗係值呢個佣就唔洗回佣畀客啦
其實理論上,有呢張form,個agent係反唔到口,但前提係個agent肯係臨約上面簽名,因為臨約有一part係要買家確認agent同埋要個agent簽名,宜家就係個agent唔肯簽,寧願唔開呢張單都唔肯回95比你,其實呢d情況係極少,大多數都係最後同你講數,由95轉做50/50 or類似,要夾個客完全唔回佣,否則唔開單,我就未聽過。因為唔會咁on9,應該係個客唔肯回調,所以個Aa寧願一拍兩散
屌aa狗要擇日嘅咩傻鳩
屌aa狗等於冇錢買樓?
洗唔洗又要貼層樓出黎先有資料屌aa狗?
做aa狗做到個人咁撚on9?
要杜絕班閪客R回佣好簡單
買家一手唔洗比佣
經紀收發展商幾多%佣關買家咩事

地產公司老細直接同發展商定佣金
全程保密
甲、乙兩方立約,只需要證明代價由甲付出而不必一定要付給乙,甲也可以該合約約束乙。Consideration must move from THE promisee, but not necessarily to the promisor.
例:乙承諾若甲付款給丙,乙將會出售物業予甲。

真係唔係好識,offer者好似唔一定要得益?
連登原來咁多AA狗
應返民班狗,我買樓係我嘅事!唔係為左要比你賺錢!
唔好偷換概念,回佣係因為香港呢個市場扭曲左,你咁樣講法,即係全世界既agent都唔值呢個價,但係你又講唔出一個可以完全取代到agent而又便宜既方法
以前無上網就話姐
呢家一手樓花網上實有樓書同價單
地產新聞實有提 講到d細盤得你地d垃圾aa先識去咁
中三畢業
識條撚咩
重點係買家買前,AA同佢講,買咗都唔會有回佣。
食家個個都要大廚出身先可以屌鳩人煮嘅野垃圾
如果無agent sell,山卡啦搵鬼去買,賣到都唔方賣得多
真 班垃圾馮咩值36萬
係香港先會咁低佣金,得2-3%佣,外國買新樓佣金閒閒地4%起跳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞