事前簽紙「回佣95%」 Sea to Sky準買家:簽臨約前經紀話不回

1001 回覆
274 Like 5 Dislike
其實買家即場叫搵第2個得唔得
唔得,入飛時已register 左
aa覺得自己要以身作則教訓哂全世界買家
都係嗰句
有啲買家預唔到老實AA
因為一聽到AA話唔回佣或者回佣少,就去咗跟第二個口講回得多嘅AA

點解仲要簽名?因為個AA心裡面就係想走數囉咁都要問,遇著老千仲問點解老千要呃人
即係攞自己間公司嘅名嚟呃個客。

咁都係嘅,AA個名不嬲都臭咗⋯
咪係囉
成日俾人話係狗係雞,又話個朵臭,百般侮辱仲要留喺呢行
點解仲有人信佢哋會真係俾自己佣金95%,淨係逗份底薪
其實成件事都係幾天真可愛
簽曬文件嘛⋯口講無憑,簽咗名都反口⋯佢贏⋯
簽約有限時 咪又係搵律師搞 唔通搵AA搞咩
其實律師樓幫客人搞契果d,咪又係好多都係AA轉過去做,又唔係咩專業人士
我指臨約wor, 幾廿版紙自己睇清睇楚先好簽
好似要倒貼人買樓
仲要逐個打去問返可唔可以減回佣
一般律師樓點會搵AA做樓契?
你買過樓未咖? 份契可能係個文員仔print出來,
但份文件唔會係個AA draft 到law
唔好再合理化呢個呃人文化啦
咁而家茶記係咪收完我一舊水碗面之後叫伙記回返廿蚊俾我呀
如果有茶記咁做咁果廿蚊又係咪我自己俾出黎呀
你份人咁撚on9嘅?
其實我想問個問題 唔關佢反唔反口事 淨係價值 歡迎大家任屌 我都有朋友做中介 地產又有金融轉錢產品又有一櫃櫃產品散貨又有

我只係了解下 香港做野個價值觀 你地回10成9成都唔關我事 只係我覺得香港所有sales都就快收皮
乜你覺得AA會幫你睇?仲會提你有咩要留意?
AA都只會講沒事兒 簽簽簽
乜x野貪心西客

生意就係咁,95%你唔受就唔好接
呢個就係當初地監局訂明既原意
一手住宅經紀只可以代表發展商
只可以收發展商佣
即係話經紀唔係代表買家
唔識就唔好衝出黎柒啦,做樓契根本都係來來去去果埋文件,搞掂晒最後個有個持牌律師負責簽名架咋,大把AA想穩定轉左去律師樓度做啦,不過最主力都係做返SALES, R AA介紹生意比佢地做
屌你老母茶記唔係就等於發展商都唔係??
兩樣野都唔撚同你拎黎比?
屌你諗撚清楚先reply咪撚浪費時間啦仆街
咁你有問題咪問下長實D卒仔囉
睇吓佢哋理唔理你

快撚D簽啦
出面仲有大把人想你甩番出嚟
下次落允記買波鞋 要個sales回佣比我先
剩係攞隊鞋比我試 就想食我份佣?
直接去Nike 間廠拎貨
唔緊要啦 樓主 退票再跟我入
我回95比你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞