事前簽紙「回佣95%」 Sea to Sky準買家:簽臨約前經紀話不回

1001 回覆
274 Like 5 Dislike
係,根本係個風氣扭曲晒,沒殺左正常有心做既agent既生存空間
咁點解你地要做呢啲低端客?一齊唔回唔做佢生意咪得囉
你地話有好多肯唔回都同你地照買架
啲佣關買家撚事呀?咁點解要回呀?
俾啲骨氣好唔好
呢個盤買家直接搵長實買無回贈
分清楚邊個求邊個先
其實我有個諗法,只要立例禁止左回佣,客人見無得回,可以選擇直接同發展商買,或者揀一D佢認為幫到佢既agent,發展商大熱盤亦可以調低什至 取消首輪/次輪既佣金,到之後貨尾先加返,咁樣可以減少左無謂既爭執。
咁aa咪好有價值
而家發展商俾佣就係預咗你地會回 變咗樓價可以叫高啲

如果立咗法
都幾肯定發展商無得出價出咁高
係囉 明明係買家求你地 點解你地要回?
得既話我唔介意呀
你試下同D師奶講可以平幾十萬, 佢學位都考到個比你
發展商出價同有無預agent回佣根本係兩回事,唔識唔好鳩up啦
佢地唔明sales 呢行係點run
淨係識屌
仲要唔make sense
你宜家都可以直接同發展商買,唔洗經agent,但係發展商直接賣比你唔代表佢會平D賣比你
你當發展商係白痴定弱智?
係人都知佢會回
你知我知佢會唔知?
條數計落就對長實係咪都一樣
一係就平3%比買家
一係就比佣3% AGENT去跑 佢自己同個客傾掂數
點睇都係後者會多生意啦
多隻狗幫你跑, 仲要成街都係狗
你真唔知定假唔知?
發展唔想直接減樓價咪直接俾多啲佣你地回囉 真係以為所有佣都係俾你地架咩 天真
以前D人話P牌多弱智仔我都唔係太信
我依家信了
咁你意思係,如果立左例禁止回佣,發展商會直接自己賣,繞過agent?
人地話 我地攞幾百萬甚至千幾萬出黎,求佢地幫手入票買樓
佢地莊 我地閒
咁睇黎新盤開埋應該我地跪住叫啲AA幫手入票
內文話隻aa9個區域經理都一齊走埋出黎話冇得回 成單野擺明上至下都夾定 唔單只關最前線個隻AA9事
不過中原今次點都要捉呢隻aa9出黎祭
局方建議消費者,與其着眼代理提供的優惠有多少,不如着重代理提供的服務質素及表現是否夠專業,這樣才能保障自己。
咁撚多個盤,日日每個盤都有加價減價,佣金係幾多你知咩,好多時劈完樓價再加佣!重點根本就係邊個幫佢賣到樓佢就比佣你
地產狗
發展商自己做一定唔會同你講一定借到按揭
其實有數得計 你見而家一街地產鋪 賣樓就係佢地度擺POSTER 佢地搵人出黎企街搵客 幫發展商做宣傳 如果發展商自己做番廣告果PART個成本貴好多

同埋最緊要 搵AA買 個客有咩事嘈個AA 發展商唔駛負責任
我唔知佢地同你講過D咩喎 你有咩搵番佢地啦 佢地做中介架嘛
咪係 搞按揭星之谷買家唔洗出錢夠有回贈
又唔見人地反口 又唔見人地走出黎講 啲佣我嘅關你買家撚事
回乜撚野,應該要收埋買家5%佣
啱呀 買家要去求佢地喎 俾多10%都唔過份啦
邊個俾得多佢先幫邊個入囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞