[高質文] 實戰籃球鞋,你問我答 #2 - 連登鞋評師

1001 回覆
34 Like 8 Dislike
最好著一定係hyperdunk 2017 low
宜家想買多對都無了
係,其實三隻原色都有過
但再買只想要全白
支持
呢排有冇咩復刻nike鞋門市有
我正價買到喇
Hardwood
得個樣,好靚
緩震 : profoam中底,類似Pro bounce, 但只軟不彈,初頭腳感好,但會衰減 。因為係靠鞋墊和中底布比緩震,當踩實左就無左初頭個種腳感。
防側翻保護 : 一般,個Outrigger 偏細,重心有D高。
腳踝保護 : 一般,後跟有TPU ,但有D短。
包裹 : 動態包裹有D差,前掌有D空,腳跟兩側鎖定不足。
碼數 : 要跟US 碼買,跟歐碼會買大
抓地力 : 好
耐磨 : 十分好,適合外場

多變向,唔太建議,因為動態包裹有D差,變向時腳跟兩側鎖定不足。
重心有D高,反應會受影響。
係邊到買? 想再買多對儲
著過Kobe ad xi番唔到轉頭 著番其他好似綁住隻腳咁
得Jordan 舊款e.g. AJ 3 / 6 / 13. 其他舊款e.g. penny, jumpman pro/team 個D 唔係主流,香港好少入貨。要買就真係要外國/淘寶買。
Ebay / Stock X / GOAT / 閑魚 幫到你
多謝哂,陳雲師兄
唔X死心開住nike個page做野, 間唔時F5一下, 可能有人退貨, 有幾個碼數出返來, 貶下眼熱門碼又冇晒了
PENNY/PIPPEN呢兩對我有陣時會係D 街坊運動鋪見到
你意D低筒姐 Kobe NXT 360 你都應該會鐘意,不過小心腳踝
Pippen 2 之前有諗過入,個前掌Zoom 大到,不過比人搶先買左。 Penny 就要Carousell 睇下有無人放全新。
哈哈,要捕住click F5
對AJ34se 好似有會員65折,你無用??
著過 著唔夠幾個月 前腳掌個底穿左
你打街埸?? 因為個鞋底勁不耐磨
185cm 60kg
最近初學打波
射多過剷
有冇啲咩鞋啱
185 60kg...
畀人撞死
地波流?
咁應該乜都得
痴撚線 個朋友 175 60kg 都比人笑鳩佢友撚到仆街 唔敢想像185 60
Jumpman 2020
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞