[高質文] 實戰籃球鞋,你問我答 #2 - 連登鞋評師

1001 回覆
34 Like 8 Dislike
應該空壓不同
加上點都再上腳試
香港代理死都唔入貨就真係膽博膽
鍾意著Kobe 同curry 低筒輕身好跑個底又有避震既鞋
宜家市面上有咩低筒呢類型鞋推薦?
don issue?仲有其他嗎
巴打
我主要急停跳射 剷籃 經常跳
170高 60KG
係咪得返KYIRE 6 同 DON ISSUE 1揀 (唔想買哈登)
以前著過 有深刻印像:
D ROSE 8 整體好掂
LB 10 跳方面最好
KD 11 各方最廢 易則翻 急停時會頂趾
THX
著開kobe xi 爛到個底開始甩
市面有無邊對有類似嘅感覺?
thank you大佬
Kyrie 1-6

緩震
2,3,4後掌Zoom
1,5,6前掌Zoom
6>1>5=4=3>2

包裹
2=5>1=3=4=6

重量
1(輕)>3>4>5>2>6(重)

Overall
對於我有D體重人士
6>>1>3=4=5>2

Harden 3 / Gelhoop / KT5 low / GH1
仲有Gelhoop / Gelburst 24 / KT5 low / GH1 揀

D rose 8係好嘢黎,但你咁輕應該會覺得對鞋好重
如果買到就Kobe nxt 360 (室內)
其他可以試下KT5 low / GH1
如果想要Zoom /react ,可以試Converse G4 low
Gelhoop / Gelburst 24
我係香港專門店搵唔到
呢兩對O係邊有得買?
我見你話樓上舖 有冇實體一兩間可以推薦
有冇巴打知香港門市邊度仲有curry 7 sour patch us8.5?🙇‍♂️🙇‍♂️🙇‍♂️
咁curry7 vs don issue 1?
都係
多謝兩位ching我都想試 不過只係想用左張7折卡佢
我自己就淘寶/Ebay都買過Asics, 實體舖就暫時無,Volleyballfan 個間樓上舖都係待訂,無現貨
緩震
Don > Curry
反應
Curry > Don
包裹
Curry > Don

性價比
Don>Curry
腳掌闊比較鞋買鞋KD13/AJ34都唔洗諗

闊腳+低筒+鞋底耐磨
Gelburst 24 / Why not zer0.3 / Don Issue / BYW X2
希望你買比合適自己既鞋。
有時買錯左鞋再買過對,其實比一開波買對貴少少合適既鞋會貴。
So sad
我都想試對三井壽
但鞋冇得試上腳 好難買得啱
正常腳,照nike 美碼買前合適
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞