[高質文] 實戰籃球鞋,你問我答 #2 - 連登鞋評師

1001 回覆
34 Like 8 Dislike
Kyrie 6真心覺得唔錯
Thanks bro
why not zer0.3
適合直線走動多,少變向球員

1.緩震一般 - 前掌Zoom, 前掌緩震不錯。 後掌緩震極限低,重視後掌緩震/大體重要注意。
2. 重量 - 輕
3. 前掌較闊,適合闊腳人士
4. 包裹 - 前掌魔術貼可以自行調較鬆緊,鞋面強度夠,腳踝包裹都可以。
5. 抓力地 - 可以
6. 耐磨 - 紋路都深,但有D軟,尚算適合外場。
7. 防側翻保護 - 無明顯Outrigger, 防側翻保護較差。
Kyrie 6 性價比好, 雖然無嘢性能係最好,但勝在平均。

我無介紹錯的,唔會亂吹奏鞋/亂吹點D鞋。
係着得耐腳趾公會痛姐
有問題再上黎問下啦,我定期都會update 下球鞋資訊。
你有無買大半碼/1碼,對鞋偏細。
買大咗了🥴
請問178 80kg,打底拎板硬闖為主,斷過韌帶,有冇鞋推薦?lbj太重,頂唔順
斷過韌帶就要對個膝頭好D, 要搵D緩震好D既鞋,就算突破反應慢D都要接受,因為保護自己緊要。
你80kg 都D有體重,你要求對鞋輕,建議
1. KD13 (緩震好,都算輕但防側翻差,要有trade off, 無全能鞋😎)
2. KD12 (鞋底唔耐磨, 腳踝包裹麻麻)
3. BYW X2 (鞋面易污蔑,腳踝包裹麻麻)
想入對rose 1
如果淨要求反應和低筒,Curry 7 / Don Issue 1 / Gelhoop(室外) 應該合你要求。
Tmac 真係唔太合你要求,正代比較bulky. millennium就boost 底,反應性唔match 你要求。
如果你鐘意D retro 款,可以揀Jumpman pro quick 6/23
個底硬到懷疑人生
YZY QNTM BARIUM

建議零售價:HK$2,199
發售日期:6月25日

有無人有興趣??
BYW X2好似有高筒版?有冇人試過?
睇落似會唔跟腳
之前想入,但$1999 有D唔值,仲有隻色我carry 唔到,呢排Adidas 呢對有6折
咁勁,一望就知,定Adidas 袓傳唔跟腳
多數射下波 有時打下low post 搶下板咁

邊對好啲
有無體重可以參考下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞