[高質文] 實戰籃球鞋,你問我答 #2 - 連登鞋評師

1001 回覆
34 Like 8 Dislike
外國就Stock X / GOAT
Ebay就要睇信用
樓主覺得kyrie 6好定kd13好 75kg 小前 多切入加急停跳投
多切入就Kyrie 6, 反應快D,反側翻保護好D。
想要腳感舒適,就KD13。
唔知仲有無人鐘意呢類鞋
鞋身望落好似好硬咁
我都係等KD13 做特價先 唔該你
而家nike有 8百幾折完
Answer?
買咗Dame6 OG色但一直未著,睇好多鞋評,知道佢唔多好,但最終都係9衝咗,疫情關係一直未真係落過場,仲係1516,唔知有無其他ching都有實戰經驗?

180up輕磅數,打法偏向衝撞搶板、卡位同防守,以往買鞋最睇重爪地力,之前著Kyrie3,對於無乜緩震無乜問題

唔知有無大師指教
Jumpman Quick 6 / 23
得個樣和款好靚,前排adi 半價勁平。點解你唔聽人講仲入手,唔好浪費💰,買對好D好過。

買過,差得濟已掉。

個fit 好有問題,緩震差,support 同ankle protection 差,物料好cheap (budget shoe),抓地力痴左塵後會打滑。如果唔想傷,高強度籃球唔好著佢,射下波養生籃球就尚可以。

睇過咁多個鞋評家得sole brothers 話佢ok, 無人讚過佢得。

1. Boost 底- 緩震好,極限高,反應性不錯
2. 防側翻好,有大塊突出Outrigger, 重心不太高,中底有硬膠cage 個boost 底令中底無過軟
3. 包裹感強,雖然低筒鞋,但包裹感好
4. 抓地力好,但鞋底唔耐磨,打街場好快玩完。
Crazy explosive 好啲
Marquee boost low 會甩踭,同埋起動靈活冇ce 咁好。
Totally agree with you
CE 無再出啦,無19。
求指教,t-mac 1 retro 實戰仲得唔得?
因為色字頭上一把刀
磚頭鞋
20年前我都係著SS2G 落街場....
20年前我係黑皮鞋打一日...
再同tmac millinium比較呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞