[高質文] 實戰籃球鞋,你問我答 #2 - 連登鞋評師

1001 回覆
34 Like 8 Dislike
記得又係貝殼鞋頭,好似Pro model 2g
Lebron17low 整體表現點? 黑色真係好靚,但我唔係大份嘅人,少上籃同多數3分及中距離,會唔會唔啱呢種打波風格嘅人用?
我係樓上評過下,可以上去參考。
少上籃少突破既地板流+有D體重,免強會合適,但其實市面有其他更佳選擇。因為對鞋中心偏高,防側翻保護較差,如果常突破人士易有拗柴風險。
有無Mamba fury ep嘅評價?
Air Zoom BB NXT 初步看法 - 重心偏高,雖然有明顯Outrigger, 但防側翻保護有保留。 中底緩震2x Zoom + 3xReact, 腳感一流。鞋底物料偏軟,唔太耐磨。

唔該晒
唔該晒,咁我未必買了,著返pg3好過
Mamba Fury, 望D相,有明顯outrigger, 重心唔高,應該防側翻可以。
但對緩震唔好抱太大期望,反應性好,Court feel 好,輕量突破人士先好揀,要求腳感就會失望。
PG3 都好
可唔可以請教下如果同pg3差唔多評價嘅,有冇邊幾對推薦?
Kobe 4/5 protro
Gelburst 24
GH1 / KT5 low
BYW X2
Heritage N7
唔該
177 79kg
有扁平足,打底搶板突破
有咩選擇
岩唔岩闊腳人士
扁平足要搵D抗扭好既鞋,中底唔可以太軟。可以揀Nova Surge / AJ34(室內) / Zoom Heritage N7
如果對腳唔係非常闊,可以
Why not 3.0 都覺得窄窄地
有咩推介
harden 3 $699算唔算抵?
why not zer0.3 出SE版,冇左鞋面條魔術貼帶
唔算,試過$3xx
伸手黨
六七年無打波 平平地想買返對好著耐著就得 有冇咩推介?
175 60kg
180 82,3kg 鐘意first step過人 同射波 想問下Indoor同Outdoor有咩推薦鞋Thz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞