[高質文] 實戰籃球鞋,你問我答 #2 - 連登鞋評師

1001 回覆
34 Like 8 Dislike
有,footlocker同奧海城個間都有見過,其他唔知。
真空袋 / 熱縮膜

尖沙咀Footlocker 曾經見過
唔該巴打
不過太少地方有得試/買
連new balance自己啲舖都冇
有無諗過買第2對??

https://www.newbalance.com.hk/zh/men/shoes/basketball
from NB官網, 另外我起波鞋街都見過
想買低筒版
但暫時淨係喺foot locker官網見過有
咁我都未起街見過
I miss kobe
算啦 不如齊齊等佢出Kawhi 1啦
少少期待Nike Air Zoom BB NXT
Kawhi1門市會唔會冇
請問DAME5呢?
我見而家個價好平,買唔買得過?
6就好垃圾,5有冇意見?
利申:著過PG2.5,不過個底平晒...
除左Bounce緩震極限低和腳踝包裹差外,其他方面都中上,一定比Dame 6好(除左顏值)。

如果唔介意上面2點,可以買。
但睇圖覺得有D重心偏高
睇落真係幾厚
但對上幾代都算舒服 所以期待
防側翻有D危險
已正皮
細佬我睇左好似無咩邊對岩我
跪求指教
細佬我有扁平足
之前對Kyrie 內龍唔知係咪太細
次次打完腳趾尾痛加腳指會有水泡
所以睇下邊對可以符合呢兩個要求先
1/扁平足
2/內龍大D
至於打法就次要D
我就鏟射5050
高比人推去搶板

唔該哂解笞先.Thanks
omn1s早排NB 7定6折時入咗, 星期4室內實戰
多謝師兄你既正評

1/扁平足 - 要中底支撐抗扭好+底不能太軟
2/內龍大 - 應該係要求前掌闊D既鞋

Why not zer0.3 應該可以滿足哂你2個條件係防側翻差D, 但應該適合你,可以去街舖試下先買

Asics Gelburst 24 寬腳version 都會適合你,防側翻比Why not zer0.3 好。但衰在香港無得試,只可以網上買。如果怕麻煩,都係Why not zer0.3啦 。
NB疫情期間有折過,但得部分色有大折,唔係所有色都有。
唔該晒

咁如果dame5同marquee boost(高筒)相比呢?
又利申:少射少剷,多數傳波同埋多數鳩追式防守
Dame 5都可以因為前掌闊,但腳踝包裹感麻麻。
Marquee Boost就會中底軟,驚你足弓打得耐會痛,boost軟鞋底對扁平足人既通病。
Same view as Halfton Review
樓主點睇 jordon 對 why not zero 0.3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞