[高質文] 實戰籃球鞋,你問我答 #2 - 連登鞋評師

1001 回覆
34 Like 8 Dislike
thx ching 我都再諗下先 因為仲有對hyperdunk2017 同kobe ad係屋企好少著
其實我都唔肯定自己隻腳係闊定正常有無標準?
Btw don issue係第一代?
唔該晒巴打
點睇kd trey 5 viii
性能同正代kd 13比差幾多?
我就係嗰個傻仔,買咗去打波,打完兩個膝頭哥無晒力,真係好睇唔好著
利申 173 85kg
最簡單平時有無買鞋有好多時夾腳2側?

係Don issue 1
KD Trey 5 viii
鞋面物料過軟 - 側移時唔太lock 住對腳,大幅度橫移時有機會拗柴。物料比KD13差。
防側翻保護差 - 無明顯Outrigger, 中底有D軟。保護差KD13少少,因為KD13都唔係好。
緩震 - 全掌Renew 中底,似React ,緩震可以,對比Zoom air反應性較差。
因為你無上黎睇我既評測先買
173 85kg著咩神鞋打兩個鐘都腳痛啦!
KT 5平到
我18x 82 kg 著黎打街場 射波多 無呢個問題

最大問題係fitting 著開us11 呢對us10 都仲有鬆 要著厚d物 但係綁鞋帶都唔夠緊
師兄幾多歲, 阿叔我真係頂唔緊, 最後極賤價賣左
養生波,射下波就可以,呢對黎打全場/認真鬥波就唔好搞
最多累(肌肉痛),唔係就黎整親既痛。
特別係膝頭,唔應該痛,最多係小腿/大腿肌肉酸痛,膝頭痛有機整親,師兄要睇住。
廿到尾了
心思思想入多對ASICS 178cm 80kg 會剷會急停
應該買gelburst定nova surge會好d
咁可以放棄
Nova Surge 緩震好D

之前好似有師兄講過呢對, 見佢返齊碼, 我都心思思
我都有
1. 鞋底勁耐磨,街場一流
2. bounce 緩震極限不高,但反應性快。大體重/重視腳感人士不友好。
3. 包裹感好,闊腳人士會不適,前掌偏窄會夾腳,建議試穿
4. 透氣度差
5. 防側翻保護不錯,重心不高,中底無過軟。
6. 性價比高,之前特價$3xx 1對入手。學生黨日打夜打必備鞋,因為夠耐用。
巴打門市定上網買?
上網買
點睇aj 34 low ,個人覺得幾靚 但等極都冇點大減價
千幾蚊值唔值
"同AJ34差唔多,係個後跟低左d。
緩震: 頂級,除非超過200磅
防側翻:好,有明顯outrigger,中底唔會過軟,重心都ok無偏高
腳踝包裹弱, 低幫都係咁上下
物料好薄,會睇你著乜色既襪
外底唔耐磨,打室外唔太耐用"

千幾蚊正價,性價比不高。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞