[高質文] 實戰籃球鞋,你問我答 #2 - 連登鞋評師

1001 回覆
34 Like 8 Dislike
點睇Westbrook onetake 性價比好似唔錯
近排真係跌好多....
185高 80kg 有咩鞋好介紹 衝搶多 得閒得閒射下波🙇🏻‍♂️
zoom bb nxt 有冇人買左?
門市拎上手都幾重
70kg 180 走位接應多 打街場多
有冇推薦
curry 6 個fit 有D差,鞋底耐磨差,吸左塵今打滑,防側翻保護差Curry 7少少。
Curry 7 整體好過Curry 6

輕量後衛,重視反應/唔太重視腳感,Curry 7z會適合。
好硬既緩震,如果輕量/學生哥可以1試,鞋底耐磨。
會有唔跟腳,腳感/緩震/防側翻保護中上
prefer don issue 1
Don issue 1 / Kyrie 6 / KT5 low / GH1 性價比仲高
室內 : Aj34
室外 : Nova Surge / KD12(XDR)
有,重心過高,防側翻保護差。但腳感緩震一流
KT 5 low / GH1 / Gelburst 24 / Kyrie 6 / PG3
好失望。。見好多REVIEW 都話重心好高,ANKLE BREAK 自己番轉頭。加速等等都好危險
仲諗住有機超越ZOOM BB 1 同 2
以前NIKE 搞奧運鞋都好少失手,真係新不如舊。
樓主
Adidas有無邊對鞋係頂級performance?
Ua對spawn2點睇
見到波鞋街有紅黑aj 34 us10.5
不過唔襟著 打街場既話
最後買左 kyrie 6 bred red算
特價599,粗著打波又岩我顏色心水
遲左成年先買呢對
拗咗幾次柴開始著中高筒 頭先試咗下Harden volume 4 極度不安
想問邊度買得到舊鞋 例如kd12 13真係好撚樣衰
都唔止KD, 依兩年d nike唔知咩事, PG又係樣衰左
KT5同KT5low點睇?
除左多左塊M巾焗腳之外,KT5係咪好過low cut?
昨日去試ua anatomix spawn 2
腳踭鎖得好舒服
但要大半碼
大半碼後足弓兩邊位都有啲貼腳
貼腳程度就好似kobe 5咁
但舒服過佢
不過得黑同白
白色冇9.5,得9同10
freak ,kyrie 同pg 4 邊隻好D 苦惱左好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞