[高質文] 實戰籃球鞋,你問我答 #2 - 連登鞋評師

1001 回覆
34 Like 8 Dislike
AJ34SE 暫時得一隻色
Adidas Next Level 呢?唔多見市面有
lightstrike衰減快,打一陣就有好多紋,然後變磚。
但next level 2.0有冇改就唔知,都係lightstrike技術但有機會成份唔同。
其實我又對避震冇咩要求😂😂😂以前adiPrene 我都覺得舒服,不過Curry 果種就太磚。我主要想試吓lightstrike,未著過
嘩屌,對 Gelburst 靚撚到
開到2
呢對鞋狗都唔屌

coach 都唔知有無收佣
匹克 閃現
對n3xt l3v3l 2020, 香港應該有排都未有。可以去外國/大陸網購。
Agree..Harden 個Lightstrike 會衰減快,ENZO 都有分享過,如果唔介意衰減/唔介意緩震極限差,都可以選擇因為重量和反應性都好。

n3xt l3v3l 2020 就未知個lightstrike 物料同Harden 4 有無分別。SneakerHighway 話到好正,有今生無來世,睇你信唔信
咁你可以試下,如果唔太重視緩震。BTY, 1代個鞋底極不耐磨,打街場一陣就磨平。暫時未知2代個底有無改善。
見仁見智,我都覺得靚有人覺得個款好Traditional 好普通。如果唔太追求腳感/緩震極限,Asics 係個幾好既選擇。
係,多謝大家支持,想長期做落去同大家update 球鞋資訊。
都係搵食姐,佢拍片share D射術已經好無私了。雖然我學唔識佢D核心力,但respect 佢斷左根都打到咁
性價比高,但有人會唔鐘意國產牌。
D 老鞋款仲有無人鐘意呢?

有興趣
等睇
Penny 2 係我著過最好嘅鞋
而家啲鞋太薄,腳子公成日瘀
Stance 359同559香港係唔係冇得賣?
行過sogo專櫃都冇
想當年penny 2 前zoom後max,配備仲勁過AJ
Penny 啲鞋係有心機出嘅
除咗air penny仲有zoom flight 96同foamposite one
對foamposite one真係驚為天人
Zoom fight 96又係好正

Btw我而家著puma Clyde hardwood
有著90年代鞋嘅感覺又不失舒服
鍾意佢夠厚身,中底軟硬適中
啱打老鬼波
zoom fight 96我仲著緊,不過重出已經閹割咗
師兄想問你會點評價Dame 6
閹咗啲咩?咁仆街,佢唔平㗎喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞