[高質文] 實戰籃球鞋,你問我答 #2 - 連登鞋評師

1001 回覆
34 Like 8 Dislike
想平既買pro bounce 2019算 想要既色都冇好灰
買359$ pro bounce 2019 呢家仲有5折
189$平過拖鞋
Btw 謝謝大家意見
Harden Stepback
Adi 又一對平靚 不等如正系列

個Bounce 底幾薄下,仲有Bounce 個緩震會衰減,越著越硬。
Harden Stepback 如果細體重/要反應快,緩震對細體重應該都可以。但個抓力地,吸左塵有D滑。
pro bounce 2019 比2018差
大家今日有無試新鞋??
對pg4前後step back嗰陣都可以,左右就真係唔得。唔係會致命,但support真係唔夠。
不過pg4既air strobel真係好舒服,唔洗時間break in,traction都有7分。
樣貌有8分。
有試真D對BYW X2.. 表現不錯,係腳踝包裹感差少少
Kyrie 6 / AJ34se
外國Adidas 官網買 連運費$77x

香港人淨係會話
1. 香港無得買,Adidas 好廢,搞乜嘢
2. 係外國買/淘寶買,好麻煩,又無得試
3. 香港無乜人著,唔知好唔好著
4. 都係去街舖買番有現貨既鞋
黑色款個對,淘寶成日做特價,試過4-5百

閃擊6
前掌闊,闊腳人士友好,窄腳會有郁動感。
緩震極限差,大體重會不適,類近bounce
鞋帶易甩要打雙結
防側翻保護好,有outrigger
足踝保護 : 填充物有D不足,Premium version 會好D, 整體不錯。
係,如果唔係點叫專對鞋評。
馭帥13 (4個雷) 都玩過,個抓地力真係差。
專業鞋評
國產最近可以玩下GH1 / KT5 low
如果打半場+大體重+窄腳,可以玩下WOW8.
Kt5 low應該跟cm定euro買
見淘寶寫43先=27cm
細過nike
跟平時nike Euro size 買就得
闊腳/高腳背要大半碼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞