[高質文] 實戰籃球鞋,你問我答 #2 - 連登鞋評師

1001 回覆
34 Like 8 Dislike
KD13防側翻差唔差?之前追過你d post話KD13防側翻都係差
Flytrap 係弱化左既Kyrie 正代
我自己覺得Kyrie 4 / 6 最平均,5代其實如果唔係衰個緩震應該係最好
官方Nike 旗艦店信得過,佢出得都係堅,手快有手慢無。
正常腳唔洗大半碼 (按美碼買), 闊腳就買大半碼。
防側翻 KD13 > lbj17
但KD13防側翻唔係好好,都係差個類。
KD13 勝在緩震極限高,頂得住你個體重。如果要係街有得買 + 平衡各性能,KD13係而家最適合你。

如果要緩震+防側翻好,就要買D舊款鞋,但D師兄又會話要網上買好麻煩又無得係街試又唔知真定假。BTY, 我自己經常上網買都唔覺有乜問題

舊鞋買到就試下AJ32 PF XDR底款 /Hyperdunk 2016
我係闊腳 咁應該要買大..

其實有無樓上鋪有得試上腳?
聽樓主建議買咗對kt5 low
真係好唔錯 400蚊性價比係極高
有師兄報料話呢間有
多謝你既信任
KT5 low 對於後衛/輕量小前黎講,性價比唔錯。仲有Anta 對GH1 都不錯的。

不過講親D國產牌,D人就以為我玩Q佢/收左💰,因為好多對Nike/Adidas 仲有情意結/unlike 國產鞋。
謝樓主解答

灣仔道允記outlet,啱啱影嘅
放全新US9.5 43.3 OKC特別色harden 4?有意搵我
Air foamposite 好唔好著?
點樣買到400蚊?
淘寶 400頭
官網?我見都要400幾人仔
其他啲店 應該300尾人仔 兌返420左右港紙
Penny Hardaway
幾年前試過,唔好著就掉左,
Air Foamposite One
隻鞋偏細要買大半碼,打外場ok, 打內場痴左D塵後有D滑。
緩震有全掌Zoom air加後掌double zoom air,要時間去break in ,但應該因為個zoom 厚度比KD12/13薄或因為中底布既原因,無KD12/13緩震咁舒服。
Support 幾好,但唔係好fit腳,無乜包裹感。
最後就係都幾焗腳下。
你邊間買?怕連kt都買到假
等618啦,滿400減70
如果仲有問題,隨時再問
揀啲多人買嗰啲 安踏少假鞋啦
國產嘢仲同你山寨咩
呢排買左對Kyrie 6
本身著Curry 3 zero
感覺Kyrie 6可以配合隻腳扭動多d
唔該你,請問一下咩舊鞋網信得過?我住外國所以上外國網買都應該有shipping
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞