[高質文] 實戰籃球鞋,你問我答 #2 - 連登鞋評師

1001 回覆
34 Like 8 Dislike
我都係搵舊款舊鞋。但好多人要係街舖買先安心。
你幾重? 3 對都唔適合大體重,如果要揀就Don issue 1
好輕 120 lb
多變速同 會幫手搶板
咁120 磅就無問題
其他Harden 3個樣真係差,Harden 1 顏值最正。
Harden 3 前掌條帶好樣衰
屌你我都係搵舊款多
依家啲新鞋個樣成對yeezy嗰啲咁好唔慣
如果Dame 5 都叫舊,我搵緊AJ32 / Jumpman Pro Quick 6 / Hyperdunk 2016呢D 應該係史前
巴打會唔會搵JUMPMAN PRO?
不如一齊集運
有冇Ching試過LeBron 17 low 好唔好著
你想買Jumpman Pro quick 6/23?? 我已經有1對
緩震極限大,但防側翻差(重心高), 大體重地板流先好揀。細體重會覺得鞋底好磚因為唔夠體重踩開max air, 突破多人士會覺得反應慢和易拗柴。

呢對?
咩碼
唔係,係呢對
巴打住外國?
唔係,cap 人地圖
應該去買zoom rize算
呢期最睇得上眼
你又話想好似Kobe 咁輕身/低筒,Zoomrize 唔多match 你要求wo.
你一係等下kobe 5 protro / 入gelburst 24 / BYW X2
今日開左封!
我173/75kg,stop and pop多。
重點反而唔係後跟既air max,而係前掌react。Outsole好厚好硬又XDR,搞到react都好難感覺到。
Nike著開9.5,我要著10號,頭一個鐘有少少唔跟腳,break in後完全snug fit。
重心係高,但air max一踏就會變返低,所以不構成問題。聽過人講個air max同其他行街鞋係唔同磅數,但都唔算要好重先踏得開。
如果你未買,建議你$600-$700先入手。原價我覺得唔值。
希望幫到想買既人
認錯人了巴打你
想問D對叫咩名?thx
著緊dame 5
鞋頭闊
外側有TPU都防到側翻
足踝包得唔阿緊
室外著過幾次後試室內著個鞋底好冼好滑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞